Havet

Igår frågade Cissi (min storebrors tjej) mig och Kim om vi ville följa med dom till havet idag. Och självklart sa vi ja!
Så idag har jag tagit årets första dopp i havet, och ja, det va kallt... Blev ett snabbt dopp och sen upp på klipporna och sola igen =) Blåste en hel del men gud va skönt det var ändå. Blev en toppendag enligt mig!
Både jag och Kim märkte för en stund sen att vi båda bränt oss litegrann. Han på benen och jag på ryggen, trots solskyddsfaktor. Hmm...Men det är det värt om man får en hel dag vid havet, det gör jag gärna om igen!

   
Klicka på bilderna för att förstora

Årets första dopp.

Idag har det varit riktigt sommarväder ute, varmt som bara tusan men ändå så skönt!
Sommaren har äntligen kommit.

Har suttit och solat på balkongen större delen av dagen. Men när min bror kom hem bestämde vi att jag, han, hans tjej och hennes hund skulle åka och bada. Det gjorde vi. Och för min del blev det årets första dopp. Simmade runt i vattnet och gottade mig. Riktigt skönt var det faktiskt. Sen promenerade vi hem, var faktiskt en skön promenad, vädret var lite svalare så man slapp bli alldeles genomvarm.

Man märker verkligen hur trött man blir och hur mycket energi det tar när det är så varmt. Gäller verkligen att dricka mycket vatten så man håller sig stående iallafall. Så tänk på det. Mycket vatten och solskyddsfaktor är ett måste i sånt här varmt, soligt och vackert väder =)

Ha en fortsatt bra kväll!

...

Som vanligt när jag läser sånt här finner jag inga ord, jag blir bara så ledsen...

Carro, min ängel.

Min älskade Carro, du är verkligen min allra bästa vän. Det finns ingen som är så fin och snäll som du är! Alla våra härliga och lyckliga minnen vi har tillsammans, alla hemligheter, alla våra svåra och fina stunder vi har delat. Jag skulle kunna skriva i evigheter om allt vi upplevt, men det ända jag kan säga är att allt har gjort så jag uppskattar dig till tusen. Du är en otroligt stark person som varit med om mycket, men trots det lyckats ta dig upp, en sån person är vad jag ser upp till, den personen är du, min förebild. Jag hoppas verkligen att vi alltid kommer vara vänner, för du betyder allt för mig och jag är så glad över att just jag har fått en sån fin vän som du. Du är bäst! Jag älskar dig!

Det är med tårar i ögonen jag skriver dessa rader, det är glädjetårar som rinner ner för mina kinder. Tårar som visar hur otroligt mycket jag uppskattar att du finns för mig, att du alltid hjälpt och stöttat mig, att du sagt det som jag alltid velat höra. Men framförallt; För att DU är min vän...

Tips: Hudvård.


Blandhy/fet hy:
Den glänser och har en del ojämnheter. 


Välj:

  • Peela huden en gång i veckan för att få klarare hud. Inte mer.
  • Tillför fukt. Fukt är alltid ett måste.
  • Rengör morgon och kväll.

Undvik:

  • Att använda uttorkande produkter .
  • Att utsätta dig för sol. Värmen förtjocknar huden och stimulerar taljproduktionen.


Uttorkad hy:
Den är ibland glanslös och ger en känska av obehag.

Välj:

  • Drick vatten, örtteer och fruktjuicer.
  • Skydda dig från solen
  • Rengör morgon och kväll.
  • Återfukta

Undvik:

  • Alltför intensiv peeling. Med risk för att torka ut huden och försvaga den.
  • Vanlig tvål
  • Exponering för yttre angrepp.


Din hy är torr:
Den stramar och är sträv.

Välj:

  • Satsa på en rengöringsmjölk
  • Skydda din hud mot solen.
  • Rengör morgon och kväll
  • Var noga med att smörja in huden med bra kräm

Undvik:

  • Att tvätta dig i kalkaktigtvatten, eftersom det kan få huden att strama.
  • Hastiga temperaturväxlingar utan kräm i anstiktet.


Din hy är känslig:
Reagerar lätt. Rodnar och kliar.

Välj:

  • Välj produkter som är testade av hudläkare.
  • Använd en mild rengöringsmjölk.
  • En lugnande hudkräm.
  • Rengör morgon och kväll.

Undvik:

  • Alltför slipande peeling.
  • Att använda många olika hudvårdsprodukter.
  • Håll dig till produkter anpassad till din hudtyp.


Din hy är normal:
Den är fräsh och len. 


Välj:

  • Fortsätt att peela huden en gång i veckan.
  • Återfukta varje dag.

Undvik:

  • Bry dig om din hud även om du inte har några större problem.
  • Glöm aldrig att rengöra varje morgon och kväll.




Tipsen är tagna ur Yves Rochers: Min skönhets gröna bok 2009


Varning: Mycket gnäll.

Just nu känns allt så segt och trist.. Har så dåligt med pengar, inget att göra, Kim har åkt hem till familjen och kommer på midsommarkvällen igen.. Känner mig helt tom här i min ensamhet.
Är så jävla trött på alla ändringar i kollektivtrafiken också. Inte nog med att dom bygger om (HELA) Ale, vilket gör att man i stort sett alltid blir försenad så ska dom byta ut vissa busskort, ändra busstider och ställa in olika bussar som man åker med dagligen. Kul! Förstår inte varför saker och ting inte kan få vara som dom varit, varför måste förändringar ske jämt och ständigt?
Sen har vi alla dessa jävla dryga och elaka ungdomar. Exakt vad är det som är så roligt i att förstöra för andra? få människor att behöva gå runt och vara irriterade och ledsna pga att ni finns i närheten? Göra så att man inte kan sova på natten? Göra så man städigt är orolig för en person/personer i ens närhet för att man vet vad ni är kapabla till?
Jag kan inte för mitt liv förstå.. Jävla egobarn säger jag bara! jag är så trött på er, så trött att jag snart brister, antingen i aggresivitet eller gråt. Jag vet inte, vill inte veta heller.. Fan..

Nä nu blev det lite för mycket här, lämnar detta här och nu och skriver ner fler tankar i min dagbok istället. Måste få ur mig det på nåt sätt, men detta är inte rätt ställe för det.

Hoppas ni har en bra kväll!

Sjövallen

Det blev en härlig stund vid sjön idag, riktigt gott väder och Kiara var överlycklig. Har nog aldrig sett henne så glad som hon blev när hon bara fick se vattnet. Det första hon gjorde va att hoppa rakt ut i vattnet med full fart. Det va en härlig syn.

   
   
        
                           Klicka på bilderna för att förstora

Syster och Kiara på besök.

Idag är en härlig dag, lugn och skön!
Min syster och hennes hund kom hit igår och stannar till ikväll, det är jättetrevligt att ha dom här. Gårdagen gick åt till att min syster färgade mitt hår, utväxten. Blev som vanligt nöjd med resultatet. Tack! Och jag gjorde även vita tippar på mina naglar och det blev kanonbra! det va första gången jag gjorde på mig själv och det va mycket lättare än att göra på övningshanden. Antagligen eftersom tipparna inte riktigt passar på övningshanden och så har den ju inte riktiga naglar. Det är lite svårt att skriva på datorn nu när man inte är van, men det går väl bättre så småningom.

Vi funderar på att gå bort till sjön senare så att Kiara (min systers hund) får bada lite. Hon älskar verkligen att bada så jag hoppas det blir av. Ska försöka ta lite kort isåfall också. Hon är världens goaste och snällaste hund. Lilla Kiara..




Nya fynd gör mig alltid glad.

Dagen på förskolan gick bättre än väntat. Med tanke på hur trött och svag jag kände mig imorse så trodde jag dagen skulle bli annorlunda. Men bara av att komma ut i friska luften gjorde nog sitt, det va nog en stor fördel att dagen gått så bra. Även om vädret inte varit det bästa idag. Nu vill vi ha sommar!

Efter jobbet tog jag mig en tripp ner till Ale torg. Fick köpt lite småsaker. Bland annat en "dagbok". Har bestämt mig för att skriva ner tankar och saker jag gjort under dagarna i den. Dels för att få lite mer koll på mitt liv. Sen tror jag det är väldigt bra att få skriva av sig mer privat, inte bara i sin blogg på internet, där alla kan läsa. Utan lägga sig en stund på kvällen och ta sig en funderare på tex vad som varit bra och mindre bra under dagen. Har faktiskt redan skrivit i den. Kommer nog bli kul att kunna bläddra tillbaka ur när några år har gått.

Sen köpte jag även lite smink. Såklart.. 
Och en cream cleanser och ansiktskräm från Lumene. Är extra glad över dessa. Tror det kommer bli två nya favoriter hos mig! Bara testet i affären av krämen gjorde att jag blev helt kär. Doftar gott och går in i huden jättebra!


 
- Skrivblock i läder. 89 kr. Köpte även en svart.
- Moisturizing cream cleanser. 120 kr.
- Ansiktskräm Arctic Aqua. 110 kr.
- Isadora Build-up Mascara. 95 kr. Rea på kicks
- Max factor Colour&Gloss. 125 kr.


Tisdag

Idag mår jag lite bättre. Har ingen feber idag så jag ringde till förskolan imorse och sa att jag kommer imon och på torsdag och jobbar. Det känns bra. Får bara hoppas förkylningen går över snart också..

Har faktiskt inte gjort speciellt mycket idag. Gjort iordning i köket lite och lagat mat. Det är väl det jag orkat med, är ju fortfarande seg. Man kan ju vara det även när febern gått över.
Kim åkte hem idag också för att vara hemma lite. Så på torsdag kommer han hit igen.
Annars händer det inte speciellt mycket. Kvällen kommer gå åt till att vila,vila,vila tills imon. Då lär alla krafter behövas till dom små barnen.

Ha en bra kväll allihopa!

Sjukling.

Nu har jag gått och blivit sjuk. Blev dålig i lördagskväll, dunderförkyld, halsont och feber. Igår mådde jag verkligen hur dåligt som helst, låg i sängen hela dagen med hög feber och undrade hur jag skulle kunna jobba idag. Sov dåligt hela natten då jag både frös och svettades hela tiden. Riktigt jobbigt! Men när klockan ringde imorse gick jag upp och tog på mig osv. Men kände hur yr jag blev och hur lite kraft jag faktiskt hade så jag ringde till förskolan jag skulle jobba på och sa som det var, att jag mådde väldigt dåligt. De förstod och sa att det vore nog bra om jag var hemma imon med. Vilket jag också känner. Hade fått jobb från måndag till torsdag. Så jag hoppas verkligen jag kan jobba onsdag och torsdag iallafall. Tråkigt nu när man väl fått jobb så går man och blir sjuk. Men vad ska man göra..

I lördags morse pysslade jag iallafall lite med naglar. Testade att göra vita tippar denna gången och det blev bättre. Fortfarande måste jag träna mer, men det går framåt.

 
Handen utan tippar.                                                   Handen med vita tippar.


Sveriges nationaldag

Nu va det ett tag sen jag skrev. Blir så ibland, men det gör inget! Det har inte hänt allt för mycket dom senaste dagarna..
I torsdags va jag och kimsi och klippte oss. Var längesen vi både gjorde det så det va riktigt skönt att få det gjort! 
och i fredags jobbade jag, det va också skönt eftersom pengar är ett måste just nu. Verkligen!

Idag är det ju sveriges nationaldag. Nåt som jag aldrig firat innan, men som jag kände idag att jag ändå ville fira på nåt sätt. Och vad är inte bättre då än att baka en supergod tårta! Jag gör alltid min tårta på samma sätt, eftersom både jag och många fler föredrar den så. Jag köper först tårtbottnar. på det understa lagret lägger jag nutella. I nästa lager lägger jag en god vaniljsås. Och på det översta lagret lägger jag vispad grädde tillsammans med jordgubbssylt. En rosa grädde helt enkelt. Hehe. Gör så eftersom jag inte gillar vanlig grädde. Men gör man så blir det otroligt gott! Sen har jag alltid färsk frukt på toppen, det kan variera som man vill. Idag tog jag det som fanns hemma. Banan, björnbär, jordgubb, päron och persika. Mums! Prova på detta ni med =)

Tog en bild i all hast! batterierna höll på att ta slut så det blev inte så jättebra, men får duga.


Hemmagjord tårta är alltid godast.

Gele-naglar.

Idag är jag lycklig!! I helgen beställde jag ett "startpaket" plus lite saker utöver det för att kunna bygga egna gelenaglar. Kände att jag ville ha nån pysselhobby och då passar det ju alldeles utmärkt!

Idag kom paketet! eller kartongen med grejer och det är alltid lika kul med nya saker. Det va ju inte direkt lite saker heller, så det va en del att gå igenom. Började såklart (för första gången) direkt att prova på min "övningshand" som jag också beställde. Resultatet blev väl inte sådär jättebra direkt. Använde mig av genomskinliga naglar vilket gjorde att man såg lite av limmet under och sådär. Men när man använder genomskinliga tippar så kanske man ska måla med ett nagellack över? eftersom det blir som en hel nagel och inte bara en tipp.. Då hade mitt verk funkat alldels utmärkt! men som sagt, det va första gången och det va mycket svårare än jag trodde. Man måste vara väldigt noggrann och ha tålamod! Övning ger ju färdighet har jag hört! vi får hoppas på det.


 
Kartongen med alla saker.                                                      Min lilla pysselhörna!

 
En bild på handen utan tippar.                       Mitt allra första resultat!


Följ min blogg med bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Härliga väder!

Idag har det verkligen varit tokvarmt! och jag har bara slappat och gottat mig i solen hela dagen, väldigt härligt! Färg har jag nog med fått skulle jag tro. Annars har jag som sagt inte gjort så mycket, varit en väldigt lugn dag idag på alla sätt. Orkade inte ens laga mat idag så det fick bli thaimat till mig och pizza till Kim. Så blir det när man inte kan enas. Hehe.
Resten av kvällen kommer bestå av mys på högsta grad. Eftersom Kim åker hem imon, alltid lika tråkigt.. Men vi ses ju snart igen som tur är.

Igår kväll/natt spenderade jag några timmar åt att kolla runt på nätet ,och köpgalen som man är kan man ju inte slita sig från att handla. Beställde lite grejer ifrån Yves-Rocher. Bland annat Schampoon och balsam! som jag har hört ska vara bra. Priserna i butik ligger mellan 50-65 kr och på nätet var det mycket billigare, hela 50% på vissa saker. Värt att kolla in!



        Vårdande schampoo.           Avslappnande aromaschampoo.      Lyster schampoo.


  
Lugnande aromaschampoo.               Utslätande balsam.               Lystergivande expressbalsam.





                                                                                                          













Uppfriskande duschgele för kropp och hår till Kim.