Höst

Sitter just nu ihopkurad i min säng med tända ljus i hela rummet. Det är så mysigt och äntligen har årstiden kommit då det känns extra kul och mysigt med alla ljus. Jag verkligen älskar hösten, det är min favorit årstid. Inget slår den, faktiskt inte ens sommaren.

Jag tjatar om det hela tiden men fan va jag längtar efter ett eget boende, att få inreda, tända en massa doftljus och bara njuta av lugnet. Att slippa gå runt och vara stressad, att känna alla måsten och leva upp till allas förväntningar. Tänk att få känna sig fri...
Aja, den som lever får se när det inträffar, det går iallafall inte en sekund utan att jag går och tänker på det.

Idag har jag njutit av det underbara höstvädret. Gått en härlig promenad i den underbara solen med Donna och planterat lite nya blommor till köksfönstret. Skulle egentligen passat på att putsa fönstrerna men hade inget hushållspapper hemma så då får det vara. (tvättar fönstret som min farmor lärt mig. Haha)
Tvättat tre maskiner tvätt har jag också gjort, och lagat mat men det är inget intressant.

Nu ska jag fortsätta slappa och invänta Idol.



Måndag

Har precis kollat klart på Idol och ligger just nu och slappar i sängen. Dagen har både varit händelserik och väldigt seg. Har känt mig trött eftersom jag först var uppe med Kim vid 5 tiden imorse och sedan väcktes igen av att polisen bankade på ytterdörren (vill inte gå in på varför) så allt har liksom gått rätt långsamt. Har städat lite och varit och handlat. Åkte till Netto för att handla lite och där hittade jag nåt jag länge letat efter. Inte precis en sån jag ville ha men nästintill iallafall. En jordglob!
De jag har tittat på tidigare har varit riktigt dyra så jag blev överlycklig när jag hittade en jordglob på netto, med inbyggd lampa som kan tändas om man nu vill det. Den kostade 129 kr.
HÄR kan ni se både priset och hur den "riktiga" jordgloben ser ut. Den jag köpte hade ju som sagt lampa men är i samma färg, svart och silver och ser precis ut som på bilden här nedan. Materialet är nog inte samma som på hemsidan men för det billiga priset kan man inte räkna med mer. Jag är väldigt nöjd med det köpet. Kommer platsa fint i vår lägenhet, när vi nu får en.



Världens bästa Pappa.

Idag fyller min pappa år!
Stort grattis på födelsedagen ♥

Allt står stilla.

Ja då har det återigen varit ett litet uppehåll på bloggen. Denna gången beror det inte på internet utan för att jag har varit hemma hos Carro från Måndag till Onsdag. Kom alltså hem igårkväll. Hon ska snart flytta så vi har grejat i hennes lägenhet och sådär.

Det händer inte speciellt mycket i mitt liv just nu. Jag och Kim letar lägenhet som två galningar men utan resultat...
Hemma är det som vanligt och humöret är väl inte alltid på topp.
Eftersom det står stilla med allt i mitt liv just nu kanske man ska göra en förändring med sitt yttre? För att det liksom ska ske nånting... Klippt mig kort har jag redan gjort så det kan jag inte göra. Färga håret kanske hade varit nåt? Men jag vet inte om jag vågar. Alla de gånger det har gått åt helvete med färgningen har satt sina spår. Jag är livrädd för färgning numera. Men men, kanske tar jag mod till mig. Nåt annorlunda är ju alltid kul. Vi får se, har dessutom en pojkvän som "vägrar" se mig i någon annan hårfärg än blond. Haha! Säkert efter alla tabbningar det också..

Nåväl nu ska jag slappa lite innan jag börjar med dagens middag - köttgryta. Sen blir det massa mys med Kim, min fina pojke.

Lite tankar kring valet 2010.

Jag kan inte hålla inne tankarna längre, tankar kring årets val. Vinner de blåa blocket eller det rödgröna, det återstår att se!

Men till saken. Att välja vad man ska rösta på kan ibland vara en mycket svår uppgift för många. Det kan antingen vara att man inte är påläst eller kanske är det första gången man röstar? Det är såklart upp till var och en hur man röstar och hur man går tillväga men det är var och ens ANSVAR att läsa på om detta. Tycker jag. Man ska inte behöva "rösta som alla andra" Det ska inte vara så att man istället väljer att lyssna på någon annan. "För de är äldre och de vet säkert bättre"
Som tex Blondinbella. Alla som läser eller följer hennes blogg vet att hon är Moderat. Alla vet också hur stor inverkan och påverkan hon har på tjejer OCH killar med för den delen. Det är flera tusentals ungdomar som säkert har henne som förebild och som läser hennes blogg dagligen. Om hon då sitter och skriver en massa om att hon kommer rösta på Moderaterna för de tycker si och de tycker så. Så är jag helt säker på att unga människor tar efter henne. De lyssnar på vad hon säger och de tar in de hon skriver. Många kommer lägga sin röst på ett parti de inte har någon aning om vad de står för m.m. Det tycker jag både är oansvarigt av de som inte läst på men även av den som skriver om "hur man bör rösta" för det anser jag att de gör, de påverkar andra att rösta på samma parti, annars hade de hållt sina åsikter för sig själva. Jag tycker att man som förebild eller Idol har ett ansvar. Visst kan man påverka ungdomar om bra saker, som peppning, coachning osv osv. Men att skriva ut hur man tänker och tycker inför något så viktigt som ett val tycker jag man ska vara väldigt försiktig med, speciellt då om man vet hur många man har som läser. För de som skriver detta vet mycket väl hur de påverkar och hur folk tar efter.
Nu gav jag blondinbella som exempel och det är inte för att klanka ner på henne på något sätt. Vill bara klargöra vad jag tycker och tänker om det som skrivs.

Vänner emellan tycker jag man kan spekulera och prata hur mycket som helst om hur man tänker rösta och varför. Men som förebild har man ett ansvar! Men glöm för guds skull inte att vi SVENSKA FOLKET har rösträtt och det är vårt ANSVAR och vår SKYLDIGHET att rösta i valet. Se till att vara påläst!

Vad tycker ni om detta?

Äntligen!

Jag har verkligen lyst med min frånvaro här på bloggen i flera dagar. Det beror på att vi inte haft något internet hemma på ca en vecka. Det har varit riktigt tråkigt emellanåt men det har ändå gått bra. Nu är jag nästan rädd för att logga in på Facebook, hotmail och bloglovin. Kommer väl ha att göra hela dagen när jag ska läsa igenom allt. Men det måste göras och det är väl lika bra att börja nu....

Lite bilder från min 22 års fest!




Fager och Anton!



Fager, Anton, Sanja och Cissi.



Fredrik, Marika och min älskling.


Kim, Storebror Rikard och kusin Daniel.




Ja det var lite bilder iallafall. Helt klart en lyckad kväll som ska göras om tusen gånger bättre nästa år!! :)

Tävling - Mjölkskummare

Jag är med och tävlar hos Fru Sofie om denna grymma kökspryl från OBH Nordica. Det är en mjölkskummare som skulle passa utmärkt i mitt kök då jag älskar kaffe latte men tyvärr inte har någon espressomaskin.
JAG HOPPAS PÅ TUR!!


Var med och tävla ni också! :)


Ny Jacka.

Jag älskar parkasjackor. Beställde en från ellos för ett bra tag sen men nyligen gick dragkedjan sönder på den. Jag har letat och letat på nätet efter en ny och hittade tillslut en, som kom på posten idag! Visserligen börjar det bli lite kallt för en sådan jacka nu, men ett tag till går kanske, iallafall om vädre är så fint som det var idag. Annars får den börja användas till våren. Känns iallafall jätteskönt att ha en jacka man kan stänga igen.


Svart Parkas 249 kr. La Redoute

Tisdag.

Satte mig precis här vid datorn för att ta en paus. Kycklingen står i ungnen och riset på kokning.
Hela förmiddagen har jag bakat en massa inför kalaset  vi ska ha nu i helgen där jag och min bror ska firas. Slängde ihop lite hallonmuffins och kladdkakemuffinsar. Så nu är halva frysen full med det! Våran frys måste verkligen frostas av, jag får nog ta tag i det nån dag efter kalaset. Det är alltid skönt när sådan är gjort. Dagarna innan kalaset nu i veckan kommer väl gå åt till städning skulle jag tro. Städade ju hela kalaset inför helgen som var men alla vet ju hur fort det blir smutsigt igen. Vill ju ha det rent och snyggt när vi får gäster.

Annars händer inte speciellt mycket. Jag och Kim firar 4 år och 11 månader idag. När jag vaknade imorse hade han skickat ett sånt fint grattis-sms som man bara blir så glad för. Han har stenkoll när vi har våran månadsdag. Min sötnos!

Men men. Nu ska jag duka och lite sånt där inför middagen!

Gårdagens födelsedagsfirande.

Ja då var man ett år äldre. Inte en ända grattiskommentar fick man här på bloggen, tur då att jag fick en massa på facebook av underbara vänner. Det värmde!

Kvällen och födelsedagsfirandet igår var jätterolig och trevlig framför allt. Alla jag hade hoppats på dök inte upp men vi blev en hel del ändå. Det var bara några enstaka som drack så det blev väl ingen direkt fest utan mer en middagsbjudning kanske? hehe. Vi grillade iallafall och skrattade så tårarna rann.
Jag tycker det både är positivt och negativt att ha fest hemma hos sig. Det positiva är att det är så grymt roligt, så himla härligt att ha alla goa vänner samlade på ett ställe. Det negativa är att man inte känner sig tillräklig alla gånger, man vill liksom vara överallt och prata med alla hela tiden. Men tyvärr är det rätt svårt, man kan ju inte dela på sig. Sen har jag väldigt lätt att tänka negativt också, tyvärr. Jag kan ibland få för mig att alla har jättetråkigt och få världens panik. Nojig som jag är! Det är även väldigt lätt att jämföra fester med tidigare fester. Som förra gången jag hade födelsedagsfirande, då drack alla, det var en helt annan stämning osv än denna gången men jag antar att alkoholen gör sitt. Men men. Jag har fått många tack för gårdagen där de tackat för en jätterolig kväll. Jag hade ruskigt roligt jag med! Så tusen tack till er alla som gjort kvällen minnesvärd och tack för alla fina presenter.


Jag både filmade och fotade men har inte orkat ladda över det från kameran till datorn. Det får bli en annan gång.

4 September.

Fyller 22 år idag! FEST IKVÄLL!!!! :D:D:D:D:D

Städ, städ, städ och åter städ. När får jag någon hjälp?

Jag är så trött just nu att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Mitt huvud dunkar och benen värker. Det är knappt att jag kan hålla ögonen öppna. Sen jag vaknade imorse tills nu har jag städat, städat, städat och städat. Hela huset har jag städat helt själv. Utan någon som hjälpt till. Tänk att jag ensam städar, diskar, tvättar, lagar mat VARJE dag till/för 7 vuxna människor. Tar hand om ett helt hushåll där alla är kapabla att hjälpas åt. Varför gör jag det? Säg det... Antagligen för jag själv inte vill leva i svinstian. Och tro mig, jag ber om hjälp, hela tiden. Frågade senast imorse om nån ville vara vänlig att gå ut med soporna, men de står fortfarande kvar. Jag blir så trött!
Att de sen bor en hund här som hårar ner överallt gör ju inte saken lättare, att ägaren till hunden inte städar så ofta som det borde göras gör saken ännu lättare, eller hur?

Men nu ska jag sluta beklaga mig för er. Det kommer aldrig ske någon förändring i vilket fall som helst. Har det inte gjort det på alla dessa år kommer det inte göra det nu heller. Aja skit samma!!

Den dåliga uppdateringen plus städningen beror på att jag fyller år imorgon (har grejat och städat i flera dagar)  Vi får lite gäster under dagen (som även ska fira min lillebror) och på kvällen ska jag ha fest för mina kompisar. Tror det kommer bli riktigt roligt, jag ser verkligen fram emot det så himla mycket!

Tävling - Weleda produkter.


Jag tävlar om ny ansiktsserie från Weleda, på Hannas blogg. Delta du också. =)

Skraplotter.

Älskar du också att vinna? Då får du inte missa denna chansen!  Gör som jag. Skriv ett litet inlägg på din blogg om skraplotter så får du två  stycken lotter hemskickade till brevlådan helt gratis! HÄR kan du läsa mer om gratis skraplotter. Vem vet, kanske blir det du som kammar hem storvinsten?