Mammas dag!

Idag är det din dag mamma och jag önskar inget hellre än att jag hade fått dela denna dag med dig. Att bara få ge dig en kram och tala om för dig vilken fantastisk mamma du är och hur otroligt mycket du betyder för mig. Varje minut är det min högsta önskan, men en dag som denna är det extra jobbigt att leva utan dig. Men jag vet att du har det bra, att du är den vackraste ängeln i himlen och att du vakar över mig. Den känslan gör mig lycklig. Oavsett om du inte är här i livet så vet jag att jag fortfarande har min mamma kvar, i mitt hjärta kommer du alltid att finnas. Och du kommer alltid vara evigt saknad och älskad. Min älskade mamma, grattis på mors-dag!



Jag älskar dig av hela mitt hjärta.

The Guardian.

Alla borde kolla på 5an kl: 21:30. Då kommer The Guardian. En av dom bästa filmerna som finns enligt mig! :)


Tillbaka för en uppdatering.

Nu va filmen slut. Och jag kan säga att det rann många tårar som alltid.. Anledningen till att jag gillar denna filmen är att den har med allt man ska ha i en film; humor, kärlek, glädje, sorg och så är det ju en "katastrof-film" som jag också gillar, där man får se människor riskera sina liv för att rädda andras. Det är vackert och väldigt modigt! och sådana hjältar finns ju inte bara på film utan i verkliga livet också. De människorna är värda allt! Har ni inte sett denna film, tycker jag ni borde göra det, snarast!




Johannas student!

Idag tog min söta kusin Johanna studenten. Jag är helt säker på att detta blir en dag, kväll och natt att minnas för dig. Ett stort grattis på din stora dag!

 

 

                        

                                    


Fanfanfan.

Varför gör jag såhär mot mig själv!? Jag vet ju att det jag gör är fel, varför kan jag inte bara sluta.. Ibland önskar jag att jag vore nån annan, nån som kunde göra hur och vad dom ville när det gäller det.. Känns som allt jobbigt ska drabba just mig. Alltid ska jag behöva bli så besviken på mig själv, det gick ju bra ett tag, varför måste jag hela tiden sabba allt bra jag gör. Känns som att jag aldrig kommer ta mig ur det här, hur mycket jag än vill. Men jag vet att jag måste, för min egen skull.. Det är ett beslut jag måste ta nu, innan det är försent...

Ina, min söta vän.

Jag har ju pratat om den underbara tjejen Ina i min blogg innan, som bland annat designat min blogg, som jag är så otroligt nöjd med, men som jag även har väldigt trevliga pratstunder med på kvällarna/nätterna. Hehe. Tänk så mycket vi har gemensamt och vilka roliga skratt man får ibland. Alltid lika trevligt! Vet också att hon bakar otroligt goda bakverk. Som jag bara måste få ta del av nångång. Hon skriver även väldigt bra, om sånt som berör en ända in i själen. Och inte nog med det så gör hon otroligt vackra smycken! Jag fick mitt halsband jag beställde av henne på posten i fredags och det va så fint! En budskapsring som hänger i en kedja där det står; Tro, hopp och kärlek.
Som ni hör är hon en väldigt mångsidig tjej, och otroligt söt!

Vill ni kolla in hennes fina blogg har ni länken här.
Och vill ni kolla in hennes vackra smycken kan ni kolla in här.


Ny kamera.

Som lite plåster på såren efter det jobbiga imorse så åkte jag och Kimsi och handlade på Media Markt. Kim köpte en ny telefon, en adapter och en kamera plus minneskort till mig. Fick även ett snyggt kamerafodral på köpet!  Tack underbara älskling!




En Nikon coolpix s610. 10 Mega pixlar.

Vår lilla ödla...

Det är en sorglig dag idag. När vi vaknade imorse så upptäckte min bror att en av våra ödlor har dött. Vi har/hade tre stycken. Många kanske inte tycker att det är något att ens ödla har dött, men det är ju faktiskt våra husdjur. Vi tycker om dom så som andra tex tycker om sina hästar, katter eller vad det nu kan vara. Annars hade vi ju inte haft ödlor. Vi tyckte det va väldigt jobbigt att se iallafall. Men det är ju inte mycket att göra åt. Nu är allafall min bror och gräver ner den lilla ödlan i skogen. Vår lilla ödla..

Sista bilden jag tog på dom tillsammans, häromdagen när jag duschade dom.


Ny design.

Som ni ser har jag nu en helt ny design på bloggen. Tack vare underbara Ina!  Som erbjöd sig att pyssla lite med den, och självklart fick hon det, hon har en sån otroligt fin blogg själv! Jag är så otroligt nöjd med hur resultatet blev. Kan inte ens beskriva hur glad jag är. Det står verkligen skrivet Jennie på den =)

Så ännu en gång, tack, tack, tack söta Ina!

Ont var ordet.

Nu har jag ont, ont i mitt lilla finger. Jag brände mig på ugnen förut när jag lagade mat och gud så ont det gjorde! Ni som vet hur ont det gör förstår. Blev ett sår och helt gult runt om.. inte trevligt alls! Spolade mängder av vatten på fingret men det hjälper ju inte så mycket. Kommer säkert svida och göra ont ett antal timmar till.. Dumma ugn!

Det va egentligen bara det jag hade att säga för tillfället, få beklaga mig lite över mitt onda finger. Det får man göra ibland!


Lördag.

Igår tillbringade jag min dag i stan. Hittade lite fynd där, men jag tog inte kort på allt, här får ni se en tunika jag köpte plus överdelen på en bikini. Vet faktiskt inte varför jag inte tog med båda bikinidelarna, aja, dom ser ju likadana ut ändå.

 
Tyckte om den blå färgen                                      Verkligen mina färger på denna bikini


Fick även en fin överraskning av min prins. Nya pärlsmycken! Har redan pärlörhängen, men dom är i silver och jag använder ju bara äkta guld. Så jag blev riktigt glad när jag fick ett par sådana örhängen plus ett fint hänge till min guldkedja. Tack hjärtat! Blev jätteglad! <3























La smyckerna så för att man skulle se lite bättre.

Min prins.


Du är den underbaraste i hela världen
Jag älskar dig!


J.E.M.P

 Ibland har man dagar då man får vara lite, eller mycket ego, idag är en sån dag.

                
Klicka på bilderna för att förstora.

Alla gillar film, även jag.

Såg just filmen; Den man älskar.  Vilken film! Jag har faktiskt lite svårt att skriva om den eftersom den berör och väcker mycket känslor. Men sådana lite provocerande filmer gillar jag, där man får undra, tänka och klura ut de mest underligaste frågorna.
Den handlar iallafall om Lena som lever tillsammans med sin man Alf. Hon har haft ett jobbigt förflutet där hon fick så ut med misshandel av sin förra man Hannes dagarna i ända. Men med Alfs hjälp har hon nu tagit sig upp och lever ett tryggt liv.  Under tiden Lena har byggt upp sitt liv har Hannes gått i terapi i fängelset. En dag förändras Lenas liv, då Hannes blir villkorligt frigiven. Hannes är fast besluten om att aldrig mer ha någon kontakt med Lena, med risk för att samma sak upprepas. Men Lena själv har en annan syn på det. Hon vill se om han har blivit en annan person och förändrats till det bättre. Hon själv ser att Hannes har förändrats men är någon beredd att tro henne?

Det va lite svårt för mig att se filmen i början. Min första tanke va; nej jag vill inte se en film om misshandlade kvinnor. Jag har upplevt det så det räcker. Men jag lät den vara på och jag började verkligen må riktigt illa vid en scen i filmen. Det kändes nästan som att jag skulle behöva gå och spy rent utsagt. Det va nämligen när Lena ser Hannes för första gången sen han kom ut ur fängelset. Man såg paniken i hennes ögon, kunde nästan känna hur svårt hennes hjärta slog, hur hon kippade efter andan och hur man av ren inpuls plockar fram mobilen. Och det slog mig att jag faktiskt också reagerar på exakt samma sätt när jag ser "Han" , monstret i min värld. Det va så jag fick skaka på huvudet några
gånger för att sedan inse att detta faktiskt är en film. Det va väldigt verkligt för mig.
Jag tänkte även flera gånger att detta bara är en film som handlar om hur det är för misshandlade kvinnor som har det svårt osv. Men sen insåg jag att det också handlar om att förlåta och inse att människor faktiskt kan förändras.

Jag tycker verkligen det är en film att se, just för att den väcker mycket känslor och frågor. Då tror jag man kan sätta sig in i andras liv lite mer, och försöka förstå hur vissa faktiskt lever och har levt.

Det var allt för mig för idag!
Ha det gott!


Det är morgon, och jag är vaken.

Idag va jag upp med tuppen! först kvart i sju för att se till att väcka Kim så han kommer till jobbet. Han har en tendens att bara "blunda lite" när klockan har ringt, och självklart somna om. Så att väcka honom är tydligen mitt jobb. När han har åkt vid halv åtta brukar jag somna om, men nu serni gott folk, gjorde jag inte det =) okejdå, bara några miunter tills pappa ringde och sa åt mig att kolla så farmor kom iväg ordentligt. Hon åkte nämligen hem idag, hem för att packa och åka till nästa ställe. Till min faster i norrland. Kommer sakna henne, min söta farmor! 
Snart ska jag väcka min lillebror som ska till skolan, det blir ingen lätt match, men men.. När jag väl är igång kan jag nog väcka vem som helst. hehe. Som ni märker verkar mitt jobb på morgonen tydligen vara att se till så alla har det bra och att allt fungerar. Jippi!

Nu ska jag kolla på tv ett tag. Ligga och gosa här i min säng, dock utan Kimsi =(  Får nog störa honom lite när han jobbar så han vet att jag tänker på honom här i min ensamhet. Det blir nog bra!

Nu orkar jag inte skriva mer för tillfället. Får se om jag kanske har mera lust senare.
Ha en bra, solig dag!

Ny vecka, nya tag. Eller?

Ja som alla säkert vet så vann ju Ryssland VM-finalen i hockeyn när de mötte Canada. Det var en spännande match och jag satt som klistrad framför tv:n. Dock höll jag på Canada, men silver är ju inte fy skam det heller.


Idag har dagen passerat förbi fortare än vanligt, har inte fått någonting gjort och jag känner mig trött. Önskar det kunde hända nåt kul snart så man får se fram emot något roligt. Det hade jag tyckt om!

Såg nyss en film iallafall; en Komedi/Romantik film som heter Nina Frisk. Den handlar om den utåtriktade flygvärdinnan Nina Frisk, hon är en partypingla som aldrig bangar en fest, alltid ställer upp för alla, och aldrig ser sig om. Men fasaden krackelerar. Bortom håruppsättningarna och de vita tänderna finns nämligen Ninas hopplöst dysfunktionella familj. Mamma Jill agerar som en nervös hönsmorsa kring sin ölpimplande sambo som alla andra hatar. Särskilt frustrerad är Ninas bror Linus, en framgångsrik försäljare med villa, fru, och barn. Dock ett misslyckat samliv. Själv är Nina är trött. Trött på att medla, trött på att onykter knulla gifta flygplanspiloter på hotellrum och hela tiden behöva vara den som är perfekt och ha det största leendet. Men så en kväll träffar hon den inåtvände Marcus och hans son William. Hon tror att det kan vara en början på en positiv förändrig i hennes liv, för hon känner någonstans, att det kanske är det som saknas. Men de skulle visa sig vara något hon kanske inte skulle hoppats allt för mycket på.

Jag tycker filmen va bra, jag gillar såna här filmer, som man kan relatera till en människas vardag lite mer. Lättare att sätta sig in i filmen då. Sen är den ju svensk och svenska filmer har jag alltid tyckt om.

Nu ska jag snart gå och duscha och sedan njuta av god sömn.
Ha det bra!

Jag är morgontrött.

Hej gott folk!

Idag vaknade jag tidigt av att min farmor och min pappa stod och diskuterade något på övervåningen men jag kan lova att det lät som om dom stod brevid mig där jag låg i sängen. Min farmor har ju ganska dålig hörsel så det gäller att prata högt och tydligt , vilket är mindre uppskattat på morgonen. Hon tjatar på pappa att han ska få iordning saker och ting och han tjatar tillbaka att han inte orkar/vill. Och så håller det på. Lite roligt är det faktiskt att se pappa och hans mamma stå och småtjaffsa, det är så man småler lite i smyg..
Jag är ändå glad att jag kom upp i relativ tid, för jag vet att jag sover alldeles för mycket. Slappis! 
Satte mig vid msn och pratade lite med Ante. Han därimot sover inte för mycket, snarare för lite, enligt mig. Haha! Men då vet man iallafall att man alltid har någon att prata med om man skulle vakna tidigt. Han är riktigt rolig och härlig! Vi har lite speciell humor vi två och skojar en hel del med varandra. Sånt är kul tycker jag!
När klockan hade blivit runt halv elva gick jag och duschade, åt frukost och gjorde mig iordning. Sedan körde pappa mig hem till kim där jag har tillbringat dagen. Kim har hjälpt sin pappa med deras tak och jag satt mest och pratade med folket inne i huset. Alltid trevligt! Såg även hockeymatchen, Sverige - Usa. Vilken härlig match, jag stod verkligen och hoppa av lycka när sverige gjorde sina mål, skrek gjorde jag också, spontan som jag är. Sverige vann iallafall matchen med 4-2 och det har dom verkligen förtjänat. Bronset till Sverige alltså. Grattis!

Nu sitter jag här och äter lite chocklad och ska kolla på final hockeymatchen mellan Canada - Ryssland. Känner på mig att det kommer bli en riktigt spännande match eftersom de lagen är verkligen på topp. Jag vet faktiskt inte vilka jag tycker ska vinna. Vilka tror ni vinner?

Nu börjar strax matchen, dags att bänka sig framför tv:n.

Ha en fin kväll allihopa!

...

Jag har kommit på mig själv med en grej, nämligen att jag svarar på folks kommentarer på min egen sida. Tycker faktiskt det känns lite dumt att svara på en kommentar i den andras blogg där det står om något helt annat. Kan ju bli lite förvirrande. Så om ni känner med er att ni kommenterat något av mina inlägg men inte fått svar tillbaka så ta en titt under mina kommentarer,  Så nu vet ni det!

Min farmor kom imorse, och hon har redan börjat dona och greja här hemma, trots att jag städat jättemycket för att hon inte ska anstränga sig, men det är väl så, rastlöst som hon är, hittar hon alltid något att greja med, hon är för söt! Det är alltid roligt att ha henne här, min underbara farmor!

Ska även passa på och skriva ett stooort grattis till min underbara vän Carro! Idag den 8 Maj har hon och hennes pojkvän Jimmy varit tillsammans 1 år. Och snart kommer deras första barn. Dom är så söta tillsammans.  Jag är så glad för eran skull och jag önskar er all lycka tillsammans och med den kommande bebisen!


Förövrigt händer det inte speciellt mycket, det är fredag och ingenting händer, trist! Men jag får väl försöka komma på något att göra, nåt finns det väl alltid, även om vissa saker är mindre kul än andra.. Nä nu ska vi inte vara såna, nu ska  jag rycka upp mig och gå och hjälpa min farmor.

Ha en bra dag allihopa!

Smink? Ja,tack!

Jag har ju för ett tag sen, lovat att ge mina bästa sminktips på lite produkter som jag använder. Så det blir vad min kommande stund framöver här får gå till.

Har letat på flera sidor efter bilder på sminket jag ska lägga in, men antingen va det fel storlek eller så fanns inte alla produkter jag ville ha med, så jag beslutade att fota själv. Vilket kanske inte blev världens bästa, men får duga.

Jag ska försöka lägga bilderna i ordningen jag tycker att man ska sminka sig. Jag tycker också att bra smink inte behöver vara speciellt dyr. Jag skulle aldrig köpa EN sminkprodukt för över 300 kr. Det tycker jag är lite väl mycket och självklart har alla sina åsikter om det. Många tycker att de dyraste produkterna är dom bästa, medans jag tycker att det inte alltid spelar någon roll, bara man sminkar sig på rätt sätt.
Men iallafall, här är mina tips.

 

Bild nr 1. Lite olika foundations. Personligen tycker jag bäst om; Maybellines Affiniton. Den täcker precis så som jag vill ha den, och innehåller också vitamn E som återfuktar huden, vilket såklart är väldigt bra. Sen är en annan favorit  Maybelinnes superstay silky. Den har både foundations och ansikstcreme i ett, och det gör att huden blir superlen, även den återfuktar huden. 
En foundations är aldrig till för att täcka huden helt, utan bara för att jämna ut strukturen.

Bild nr 2. Eftersom jag tycker att det blir rätt glansigt i ansiktet efter ett tag så brukar jag använda Maybellines Dream Matt mousse, och på det Max factors compact foundation. De är två favoriter hos mig. Det är bara nu på det senaste som jag använder det istället för puder, funkar för mig precis lika bra.

 

Bild nr 3. Två olika concealer som ska täcka ringar under ögonen, små utslag eller vad det nu kan vara. Min favorit bland dessa är den underbara concealern från Maybelline, dream mouse. Den täcker verkligen hur bra som helst, skulle aldrig byta ut den mot någon annan tror jag. Vad som helst kan du trolla bort med denna underbara concealer.

Bild nr 4. Lite olika puder. Som ni läste innan så använder jag numera inte vanligt puder, tycker inte att dessa är lika bra som Max factors Compact foundations som jag nämnde innan. Men om jag ska välja mellan dessa fyra får det bli True Match från Loreal. Den har det som ett puder ska ha helt enkelt. Men därimot doftar pudret från Nivea , ideal finish helt underbart så det får den ett plus för.

 

Bild nr 5. Rouge! Ett absolut måste för mig, skulle jag bara få använda en smink produkt skulle det utan tvekan vara rouge, det vet nog de som känner mig. Mellan dessa varierar jag rätt mycket, till vardags pendlar jag nog mellan de två Nivea blushen. En brunare nyans och en mer rödtonig. Isadoras blush som ni ser på bilden tycker jag är den som sitter bäst under dagen. Och så har vi en nyinskaffad blush, en från max factor som är en creme blush kan man väl säga, den tycker jag om. Räcker bara att "dutta" på lite på kinden så får du fina rosiga kinder.

Bild nr 6. Lite olika ögonskuggor. Det är nog det sminket jag använder minst, har oftast bara det om jag ska någonstans eller så. Inte till vardags. Jag gillar lite bruna nyanser men även ögonskuggor som glänser lite. Tycker det blir fint.

  

Bild nr 7. Eyeliner, ett måste på festen eller om man vill vara riktigt fin, det ramar in ögat på ett snyggt sätt och min favorit just nu är Loreals super liner.

Bild nr 8. Mina favorit mascaror, tycker det är svårt att ha någon absolut favorit mellan dom eftersom jag tycker dom är bra på olika sätt.. Max factors Masterpiece är enklare att jobba med och gör fransarna långa och fina. Max factors False lash effect har en väldigt tjock borste som gör fransarna väldigt fylliga och fina med mycket volym.

 

Bild nr 9. Två kajalpennor. Bland dessa är min favorit Kajalen från Lumene, Den är kolsvart och det räcker med bara ett lager så är det perfekt. Håller rätt länge också.

Bild nr 10. Läppglans är nytt för mig, men har blivit lite som ett måste. Just nu älskar jag mitt läppglans från Face, en rosa ton som gör läpparna väldigt glansiga och fina, och så håller det ett bra tag med.


 

Bild nr 11. Sminkborstar är ett måste! förr sminkade jag mig alltid med händerna eller med en sån där "svamp" när jag skulle använda tex foundations. Det går verkligen bort för mig nu. Vem har inte tröttnat på att nästan all foundation sitter kvar i svampen? och att huden ser helt igentäppt ut när man har lagt på foundation. När man sen ska tvätta rent svampen, då ser man verkligen hur mycket som sitter kvar i den, för att inte tala om alla bakterier. Så nu har skaffat mig en foundationborste (tredje på bilden) och det är fantastiskt att sminka sig med en sån, det tar lite längre tid och det tar ett tag att lära sig innan det blir perfekt men den är underbar! Och det blir mycket drygare eftersom man behöver betydligt mycket mindre smink om man använder en borste. Just denna är från Lindex och den är väldigt mjuk och liten , vilket tycker jag, gör att den är lättare att använda. Har också provat en från kicks, men den va jag inte alls lika nöjd med, den fick sönder efter ett tag och stråna på borsten va inte lika mjuka som på denna. Sen använder jag såklart en puderborste , en rougeborste och en ögonskuggsborste. Men jag ser till min fasa att jag har glömt ta med min concealer borste som jag använder när jag lägger concealern, även där använde jag alltid fingret innan men inte nu längre, har ni inga såna här borstar kan jag verkligen rekomendera att skaffa. Det  ger huden betydligt mer lyster!

Bild nr 12. En "puff" som jag kallar det, även den mycket bättre än svampar till pudret. Och även skönare att använda.


Ja detta va väl tipsen jag hade, vet inte om det hjälpte någon direkt men jag hoppas det. Jag själv tycker iallafall det är väldigt kul att läsa andras tips, tar ofta till mig det också. Bilderna på produkterna är sådana jag använder och har använt, ville bara visa er en liten jämförelse för att ge så bra tips som möjligt. Hoppas ni blev nöjda. Och jag ber om ursäkt ännu en gång för bilderna, inte världens bästa. Hehe

Ha en bra kväll allihopa!


Måndag.

Har varit dålig på att uppdatera, jag vet.. Har inte funnits någon ork till det dom senaste dagarna. Nu mår jag lite bättre, det går som i dalgång, upp och ner.

Vill tacka alla fina människor som kommenterade mitt förra inlägg, det värmde gott i hjärtat att få höra så fina ord från er, speciellt just då eftersom jag mådde så dåligt, så ännu en gång. Tack, ni är underbara!

Det va ju valborg då jag skrev mitt förra inlägg, typiskt..men men, tack vare Marika, min vän, så fick jag mig en fin pratstund på kvällen. Vi åkte ut till ytterby, till nån brygga vid älven, riktigt mysigt va det, iallfall i början, innan kossorna kom, eller kalvar va det visst. Haha lite roligt va det för under pratstunden så frågade jag Marika om det inte va en kohage precis där vi satt, och det sa hon att det va, och långt bort såg man några kor stå och beta. Men jag tror minsann att dom kände hur gott vi luktade eller nåt för helt plötsligt, då menar jag plötsligt kom en hel flock springades mot oss , de stångades och hade sig. Jag blev verkligen livrädd. Jag vet, jag är mesig..haha!  När dom va som närmast tror jag inte ens det va en meter mellan oss, riktigt läskigt faktiskt. tyckte jag, men inte Marika, nejdå, hon hade så kul åt att jag va rädd.. Haha! men tillslut tror jag faktiskt Marika tyckte det va lite obehagligt med, så vi begav oss hem till henne och åt glass.

Tack för en fin kväll vännen, det va härligt att få prata ut lite. Plus att det blev en hel del skratt, tror vi är bra på det där..Haha!


     
Självklart så tog vi kort på kossorna också.