Torsdag

Vilken härlig känsla det var att vakna idag. Strålande sol och fågelkvitter ute. Dock var det flera minus men det spelar ingen roll för det känns som våren verkligen är påväg. Underbart!

Ikväll kommer min syster och hennes hund hit. Hon ska hjälpa mig att färga mitt hår ikväll och så stannar hon över här också. Så imorgon ska jag ta och färga hennes hår. Bra när man kan hjälpa varandra.

Annars händer inte så mycket. Igår gav jag bort min ödla till en tjej som heter Anna. Jag känner att jag inte har intresset att ta hand om ödlan längre och har man inte det så ska man inte ha den kvar. Då får inte djuret det den behöver så det känns som ett bra beslut även om det känns konstigt att inte ha kvar henne. Det är så tomt där terrariumet stod och en liten saknad känner man såklart.
Jag hoppas bara hon får det jättebra på sitt nya ställe och att hon blir väl omhändertagen.


Min lilla sötis. Eller föredetta kanske man säger nu :)

TACK!

Fick mig precis en rolig nyhet när jag loggade in här. Jag har nämligen vunnit den här tävlingen!!

Så jag vill ge Millah ett megastort tack! Jag är så glad!! :D

tillbakablick på mitt 2010

Jag trodde 2010 skulle bli mitt bästa år någonsin, men det skulle komma att visa sig att jag hade mycket fel gällande det.


- Jag jobbade mycket de tre första månaderna av året, men efter det tog det stopp då jag var tvungen att sjukskriva mig själv för att ens klara av vardagen. Vad det beror på är personligt.







- Jag mådde sämre än aldrig förr och botten var nådd. Jag visste inte hur jag skulle ta mig upp.







- I Februari bestämde jag mig för att klippa av mitt långa hår och bli korthårig. Sagt och gjort och jag trivs jättebra med det.







- I mars gjorde jag ny synundersökning och då visade det sig att min syn blivit sämre. Så nya glasögon blev det och några tusenlappar fattigare blev man.







- I April var jag och Kim plus två kompisar och såg vår första livespelning. Det var Dead by April som spelade på liseberg och det var grymt!






- I maj månad flyttade min bästa vän, min ängel, min underbara farmor ifrån mig. Vi bilade upp hennes flyttlass som gick till Luleå och det blev en otrolig givande resa men även väldigt jobbig och många tårar fälldes.






- Sommaren kom och jag började ta mig upp på banan igen. Jag njöt av sommaren och badade mer ute än jag gjort i hela mitt vuxna liv. Jag struntade för första gången i vad folk tyckte om min kropp.






I Augusti var jag och Kim för första gången på Gröna Lund i Stockholm med några vänner. Vi var även i Södertälje och åkte pendeltåg för första gången.






- När sommaren började gå mot sitt slut började jag må lite sämre igen. Vetskapen om att jag inte jobbat på några månader gjorde sig påmind och jag fick dåligt samvete.
Jag insåg också att jag inte alls trivs lika bra att jobba med barn längre, av olika anledningar. Jag har gjort det så länge nu att jag vill prova något annat. Men att få ett jobb är inte lätt, de skulle jag inse ganska fort.







- September och hösten kom och jag fyllde 22 år. Jag hade fest hemma och bjöd alla vänner som står mig nära.






- Jag röstade även i Valet men tyvärr tog Moderaterna hem det.








- Den 7 Oktober firade jag och min pojkvän 5 år tillsammans. Det firade vi genom att bo på hotell och gå på spa. Det var en två underbara dagar och en fantastisk vistelse vi hade tillsammans.






- I November fick jag och Kim gå på vår allra första lägenhetsvisning någonsin. Vi valde att tacka nej då den inte passade oss. Men kort därefter (i början av December) fick vi gå på en till. En som skulle visa sig vara vår drömlägenhet! Tyvärr fick vi inte den och det kom som ett slag i magen för oss båda. Det var jättetungt att ta det nejet.






December, vinter och julmånaden kom och vi firade julafton tillsammans båda hos min släkt och hos Kims släkt och hade jättetrevligt!
Nyår firade jag för första gången i mitt vuxna liv på annat ställe än hemma (dock var vi hemma innan tolvslaget ändå den dagen) men det var också hur kul som helst.








Sumering: Jag mår fortfarande jättedåligt över att jag inte har något jobb. Det är något som tynger mig varje dag. Men jag kan se hopp framför mig och jag hoppas och tror att detta året, 2011, kommer ge mig mer tur när det gäller både lägenhet, jobb, viktminskning och på det mentala planer.  Jag kämpar vidare...



Filmtips

Tänkte tipsa om en bra film jag och Kim såg häromdagen. 127 Hours!



127 Hours är en film baserad på en sann berättelse.

Filmen handlar om bergsklättraren Aron Ralston som en dag råkar ut för en tragisk olycka bland bergen. Hans liv sätts på sin spets och han gör allt för att överleva fastklämd i en bergsspricka med några få tillhörigheter. Han kommer att tänka på sina nära och kära och gör allt i sin makt för att överleva. Han tvingas ta drastiska beslut och han får kämpa hårt både fysiskt och psykiskt för att klara av situationen han befinner sig i.

Ja detta var vad jag tycker att filmen i stort handlar om. Men för att bara säga handlingen i ett ord säger jag; DÖDSÅNGEST!


Helt klart sevärd!





En skyddad blogg.

Känns inte som en utlottning av sminket var så intressant ändå, så vi får väl se hur jag gör med det...

Nåväl. Det känns lite som denna bloggen har kommit lite i skymundan det senaste. Jättetråkigt verkligen, men har man brist på fantasi och om man inte gör något speciellt om dagarna så finns det inte så mycket att skriva om.

Jag startade en skyddad blogg igår, eller jag fick hjälp av Ina att göra det rättare sagt. Jag håller nämligen på med ett litet projekt som jag inte vill att alla ska ta del av. Inte ännu iallfall, och då passar ju en skyddad blogg utmärkt då jag kan få hjälp via den bloggen från vänner som stöttar mig i det här.
Ska inte skriva mer om det nu för jag vet själv hur jävla tråkigt det är att få läsa A men inte B... Men som sagt, jag kanske delar med mig av mer info om jag ser att detta går vägen. Ni kan ju alltid hålla en tumme för mig!


Rensning bland smink!

Jag har inte haft internet under dagen idag, det kom igång först i eftermiddags nån gång efter att min lillebror hjälpt oss med det. Det innebar att jag var tvungen att hitta på massa andra saker att roa mig med under dagen. Bland annat så satte jag mig i badrummet och rensade bland allt mitt smink. Har insett att jag inte kan spara allt jag har utan måste, hur jobbigt det än är ibland, rensa ut lite av det. Mycket av det ska jag ge bort, lite ska jag slänga och lite tänkte jag EVENTUELLT lotta ut här på bloggen. Men frågan är om intresse finns? Det är smink som är oöppnat och smink som kanske används nån enstaka gång.

Så nu frågar jag er, tycker ni jag ska lotta ut smink?

Två toppendagar!

Dålig uppdatering här alltså! Har tänkt skriva flera gånger den här veckan men så har det kommit nåt ivägen eller så har jag glömt av det. Väldigt illa...

Igår och idag har iallafall varit jättetrevliga dagar.
Kims syster och hennes pojkvän kom hit igår eftermiddag. Vi åt tre-rätters middag, kollade på lets dance och spelade kort långt in på natten. (Dom sov över här) Många skratt kan jag säga att det blev, speciellt under kortspelen då alla var lite övertrötta me jäklar va kul det var!
Idag tog vi alla lite sovmorgon innan jag gick upp för att fixa frukost åt alla. Som vanligt satt vi i flera timmar vid matbordet och tjötade om allt möjligt vilket alltid är så trevligt. Annars brukar ju folk slänga i sig maten och gå därifrån men inte vi. Haha! Efter frukosten så begav dom sig hemåt igen.

Jag hoppas detta verkligen är något vi alla fyra kan göra om nån gång igen. Har verkligen varit så kul! :)
Uppskattar också att nån för en gångs skull vill komma hem till oss fast jag fortfarande bor hemma. Det sårar ganska mycket att det alltid är jag (eller vi) som måste åka iväg hem till folk för att dom har lägenhet. Man kan faktiskt göra exakt samma sak hemma här och man har precis lika roligt. Det är liksom inte så att min pappa eller min bror sitter med, så i stort sett har man ju huset för sig själva ändå. Men men.. Malin och Sebastian sa att dom gärna kommer tillbaka så det tror jag faktiskt dom gör snart igen :)

Tävling - Epicare

Nu är det dags att tävla och vinsten är något jag velat ha så himla länge. Det är en epicare från scandinaviablonde.se Det kan inte bli bättre så självklart gör jag ett försök att kamma hem vinsten :)

Min motivering; Jag tänkte inte dra nån lång historia som motivering utan kommer helt enkelt säga som det är. Jag är så sjukt trött på de små genomskinliga hårstrån som är på överläppen, jag går och stör mig på dom precis hela tiden. Jag tycker också att de förstör makeupen eftersom min foundation har en tendens att sätta sig på de hårstråna och då blir det mörkare på just det området - Inte särskilt snyggt! Dessutom finns det verkligen inget som tar bort dom bra. Har provat med rakhyvel men det blir jag bara torr av och har även provat noppra bort dom men det är ju lönlöst. Så nu hoppas jag verkligen att jag har hittat min räddning! :)

Tävlingen hittar ni hos ingen mindre än supergoa MILLAH





Nyårsdagen 2010 i bilder!

På nyårsdagen så lagade jag tre-rättersmiddag till mig och Kim. Här kommer bilder på maten!



Till förrätt gjorde jag en STOR "räkbakelse" som jag kallar den. Hehe



Till varmrätt gjorde jag kyckling i grönpepparsås, potatis och kokta morötter.



Desserten blev vaniljpannacotta med hallonsirap.



Det hela avslutade vi med smält choklad, ananas, banan, jordgubbar och marshmallows.


Självklart drack vi ett gott mousserande vin till alla rätter.



Behöver jag säga att vi var rätt mätta efter det här!? :)


Nyårsafton 2010 i bilder!

Nu kommer äntligen bilderna upp, bättre sent än aldrig. :)



Lite ego


Som sagt ^^


Gänget samlat! Kusin Daniel, hans tjej Sanja. Thomas, Kim, storebror Rikard och hans tjej Cissi som ordnat den supergoda maten.


Goda för-rätten! Varmrätten och desserten glömde vi ta kort på men det var iallfall fläskytterfile, potatisgratäng, rödvinsås och sallad. Desserten var marängswiss. Så gott!


Dekorationen på bordet.


Vackra Cissi <3


Älsklingen vill inte vara med på bild och min storebror skrattar åt något :P


Men här fick jag allt med Kim också ;)


Jag och hjärtat


Två av de viktigaste killarna i mitt liv. Kim och storebror <3


Världens sötaste och lilla Thomas :P


Rikard och Cissi <3


Här dansa Sanja, Cissi, kusin Daniel och Thomas loss!

Nyårsafton och nyårsdagen

Nu är även nyårsafton förbi och nu har vi ett nytt år att se fram emot. 2011. Mina två största önskningar detta året är helt klart att få ett jobb jag trivs med och att jag och min fina pojke får en lägenhet. Vi får hoppas att detta året är vårt år.

Nyårsafton firades som sagt hos min storebror och hans flickvän. Min kusin och hans tjej var även där och en till kompis till dom. Vi åt tre-rätters middag som cissi hade gjort. Det va urgott! sen kom det lite mer folk som dansade, spelade spel och hade kul. När klockan närmade sig 23 så begav sig alla mot en fest. Men jag och Kim valde att åka hem och mysa istället. Kim var bra full som en kastrull när han kom hem kan jag säga, haha, han flamsade och hade riktigt skoj. Dock snurrade det rejält i hans lilla huvud så han la sig för att vila och då somnade han naturligtvis. Så vid tolvslaget fick jag skåla med mig själv. Haha! men sen vaknade han och myste ett tag med mig innan vi båda somnade gott.

Hade en jättetrevlig nyårsafton med trevliga människor, god mat, djupa samtal, många skratt och ett jättebra avslut. Tack till er alla ♥











Idag har vi haft en riktig mysdag. Det började med våffelfrukost som pappa gjorde, sen låg vi länge kvar i sängen. Jag lagade tre rättersmiddag och nu ikväll har vi ätit frukt som vi doppade i smält choklad och en massa popcorn. Nu ska jag fortsätta mysa med min stora kärlek!



Bilder från igår och idag kommer...