Kalla fakta

Nu sitter jag här igen alldeles för mig själv.. känner att jag vill skriva av mig men tror inte jag har direkt nån ork till det just nu. Har iallfall en kopp té som jag gottar mig med :)

Kan iallafall säga att jag har ägnat en del av dagen åt att kolla på tv4 anytime , på flera avsnitt ur kalla fakta. Tycker det är ett mycket bra program. Avsnittet; Öar av minnen om morden i arboga, med dom små barnen  och deras mamma berörde mig verkligen. Vilken kämpe Emma Jangestig (barnens mamma)  är som har tagit sig igenom detta. Hon verkar vara så otroligt stark, utåtsett. Hon verkar vara så positiv och glad trots allt som hänt,  sjävklart har hon en inre sorg att bearbeta. Hon älskar att leva och ser det positiva i livet och det hon har kvar att leva för, tex, hennes älskade sambo, föräldrar och släkt. jHon säger själv ; "jag ser inte glad ut pga det som hänt utan pga det jag har kvar." Jag beundrar henne väldigt mycket och önskar henne all kycka i framtiden med sina planerade studier :) 

Avsnittet;  Fallet mimmi  får vi se en glad kvinna i sina bästa dagar då hon leker med sina barn, umgås med sin man och driver ett eget företag. En dag drabbas hon av yrsel och uppsöker läkare, det visar sig då att Mimmi har en cysta i hennes hjärna. Hon tvingas då göra en operation, en operation som skulle komma att förändra hennes liv. Idag nio månader senare kan Mimmi varken prata, äta eller gå. Men hon kämpar på och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon en dag kan bli någorlunda återställd.

Sen har vi det andra fallet. Den berusade hjärtkirurgen  Det handlar om en läkare som innan blivit gripen för rattfylla påväg till sitt arbete där han en timma senare skulle operera en hjärtpatiens. Socialstyrelsen menar på att han inte led av  kronisk alkoholism  och att situationen nu var under kontroll. Kirurgen arbetar på som vanligt.  Ett år efter händelsen får Anders Hallberg smärtor i bröstet och bestämmer sig för att uppsöka läkare. Han hamnar på denna läkares operations bord. Men överlever inte.  Kunde han ha varit påverkad? Jag kan inte för mitt liv förstå att socialstryrelsen kan låta honom få fortsätta sitt arbete som kirurg, dessutom utan att meddela hans arbetsgivare om kirurgens alkoholproblem, man valde att inte berätta det med hänsyn till kirurgen. Jaha, men patienterna då? tar man inte hänsyn till dom? Han skulle genomgå behandling för alkoholproblemen medans han fortfarande arbetade med att operera hjärtsjuka människor men gick aldrig på behandlingen.  Vems säkerhet går först? läkarens eller patientens? Tänk att sådana läkare faktiskt finns i vårt samhälle. Det är skrämmande. som tur är jobbar inte denna hjärtkirurgen kvar. Tack och lov för det.

Jag tycker, om ni inte redan har sett avsnitten, att ni verkligen ska göra det. Det är väldigt intressant samtidigt som det är väldigt rörande. säg gärna vad ni tycker också :)

www.tv4.se/kallafakta

Min mini-pc

 ´

Det är vissa som undrar hur min nya mini-pc ser ut, så tänkte att jag lika gärna kunde lägga upp en bild på den.
Så här ser den ut och så har jag den söta rosa väskan till den. Visst är den fin? :)

Hunger och huvudvärk.

Jaha, då va jag här igen. Har just skalat potatis till middagen och nu väntar jag på att dom ska koka färdigt ,så passade på att skriva här lite. Det blir potatis, köttbullar, sås och lingon idag, hoppas det duger åt dom andra.

Har haft en sprängande huvudvärk i två dagar nu, vet inte vad det beror på. Orkar ingenting verkligen.. hade tänkt storstäda huset m.m idag men det blev ju inget av det.. Vad ska jag göra för att bli av med denna värk som tynger mitt lilla huvud? :( får hoppas att det går över lite när jag får i mig lite mat.

annars har det inte hänt mycket idag, kim åkte hem vid halv ett tiden för att umgås med sin familj lite så nu är jag ensam vilket jag hatar att vara, det är så tomt utan honom :( men två dagar går ju rätt fort ändå..

Nu ser jag att potatisen kokar för fullt så nu får jag börja med köttbullarna. Får se om jag skriver senare igen.

Ha det gott och smaklig måltid alla som inte har ätit :)

Min blogg :)

Ja nu har jag äntligen fått mig en blogg att skriva ner mina tankar i :)

men det hade aldrig gått utan min storebrors söta flickvän Cissi som har gjort den fina designen åt mig, är jättenöjd :)

Vad ska jag då skriva i min blogg tro. Jo jag kommer skriva ner mina tankar kring kärlek, vänskap, familjen och allt som hör vardagen till.  Jag ska verkligen försöka skriva så ofta jag kan eftersom jag vet hur bra det är att skriva ner funderingar, tankar m.m. så jag ser det här med blogg som en jättebra metod för det och jag hoppas ni kommer gilla det jag skriver :)

Ännu en gång. Tusen tack Cissi. http://smileatlife.blogg.se :) <3