Min vikthistoria.

Jag ska ta och berätta något som verkligen både känns väldigt jobbigt och tungt men samtidigt lättande. Det är som sagt ett väldigt känsligt ämne så jag kommer inte berätta allt jättedetaljerat. Och utöver det jag skriver finns det massa annat grundläggande men det är inget jag vill ta upp här, inte än iallafall.

Så länge jag kan minnas har jag varit överviktig, ungefär sen jag var 5 år. Jag minns att man gjorde allt för att få reda på vad orsaken var till dettta. Jag fick göra massa kissprover och annat men ingenting kunde de hitta som var fel. De sa bara att man skulle hålla lite koll över mitt matintag. Detta tror jag var väldigt jobbigt för mina föräldrar att ständigt behöva tänka på. Ingen vill väl att ens barn ska vara överviktig och samtidigt hade jag 4 syskon, där ingen var överviktig, och hur lätt är det då att neka ett barn mer mat, eller en godis. Jag tror iallafall att detta var väldigt svårt för dom. så jag klandrar dom inte.

Åren gick och det blev inte bättre. Jag minns när jag gick i lågstadiet att jag en gång skulle hämta mer mat i bamba, då min fröken plötsligt kommer fram till mig och säger att jag inte fick ta mer. För jag måste tänka på vad jag stoppar i mig.
Det var den gången det riktigt högg till i hjärtat på mig. Jag var 8 år och fick inte äta som andra barn. Jag var tjock! Jag minns hur de andra stirrade på mig när hon kom fram till mig och jag minns hur mycket jag skämdes. Sen den dagen hade jag jättesvårt för att ens gå fram och ta mat utan att känna allas blickar i ryggen. Sen den dagen och än idag har jag jättesvårt att äta inför andra. Det spelar ingen roll om det är hemma hos folk eller ute på stan. Jag känner ständigt blickarna i ryggen som säger "Kolla hur mycket hon äter"  "Borde hon verkligen äta sånt" osv..

Jag blev aldrig mobbad i skolan. Jag hade en underbar klass i hela grúndskolan som var min familj. Det var mina bröder och systrar och jag älskar dom än idag. De människorna var det finaste jag hade under min barndom, jag längtade varje dag efter att få gå till skolan. Där kände jag mig trygg och där blev jag accepterad för den jag var.

Några år gick och pratade jag mycket med skolsköterskan och hon erbjöd sig att kontakta en dietist. Men det blev aldrig av. Det var synd tyckte jag, för det kanske hade varit min räddning.

När jag började i sjätte klass hände något som jag aldrig trodde skulle hända mig, min älskade mamma gick bort och jag visste inte hur jag skulle hantera det. Jag blev djupt deprimerad och matintaget blev större. Jag hade fortfarande min underbara klass som fanns för mig och stöttade mig, då mer än någonsin. Det är jag väldigt tacksam för.

När jag sedan skulle sluta nian rasade min värld samman. Jag skulle förlora min underbara klass, min familj och jag visste inte hur jag skulle klara mig utan dom, jag grät hela den dagen och flera dagar efter. Gud va jag saknar dom!

Jag kom in på gymnasiet. På barn&fritidsprogramet. Jag kände inte någon och jag kände mig väldigt ensam. Första dagen kom och jag var väldigt nervös. När jag tog steget innanför klassrumsdörren var det första jag tänkte på att jag bara skulle gå i en klass med tjejer (och fyra killar) Det var min mardröm. Nu skulle jag bli den fula ankungen i klassen. För alla de andra tjejerna var så fina. Och dom såg så lyckliga ut allihop.

Jag kom rätt snabbt in i klassen, vilket jag inte trodde från början. Jag höll mig ganska centralt. Jag gillar att lära känna många och inte bara hålla mig till en och samma person. Så jag försökte så gott jag kunde visa alla vem jag var. Om jag lyckades vet jag inte, men jag försökte. Tillslut började en tjej i klassen som kom att bli min bästa vän. Det blev hon och jag, men samtidigt ville jag inte känna mig instängd. Så jag gick ibland och pratade med några i klassen som satt vid ett bord, för att visa att jag tyckte om dom också. Jag tyckte det kändes bra.

år 2005 träffade jag min prins, min underbara Kim som jag älskar över allt annat i hela världen. Han blev mitt allt och det kunde ingen ta ifrån mig. Jag var nu den lyckligaste i hela världen! Och då kom fällan. Jag var lycklig, och då var det väl en självklarhet att något skulle drabba mig under vägen. Nämligen vikten. Det blev många myskvällar och mycket annat som gjorde att jag gick upp i vikt. Sen jag träffade kim har jag gått upp 15 kilo...tro det eller ej.

Eftersom jag haft det relativt lätt så har jag aldrig mått jättedåligt över att vara överviktig. Eftersom jag har haft folk som tagit mig för den jag är så har det varit svårt för mig att känna mig jättetjock och jätteful. Ända tills nu...

Jag har slutat gymnasiet sedan två år tillbaka, jag har inget fast jobb och´jag mår allmänt dåligt pga vissa saker. Min vikt har kommit ikapp mig och jag mår skit av det rent ut sagt. Jag märker hur lite jag orkar, att jag blir  andfådd av minsta lilla, att jag skäms när jag går med kim på stan för att jag ser allas blickar, och för att jag ser att jag är annorlunda.

För tre dagar sen så bestämde jag mig för att ta tag i detta. Jag har inte ätit något något bröd, druckit någon mjölk eller ätit nåt annat onyttigt på tre dagar. Och för mig är det stort! Detta var något som var vardagsmat för mig innan.

Jag har lovat mig själv att försöka med detta, om jag lyckas vet jag inte, men jag ska försöka, jag ska kämpa.






Jag följer en underbar blogg som hjälper mig mycket med detta. Jag blev så rörd av hennes berättelse så jag var tvungen att ge henne en kommentar. Hon valde då att publicera min kommentar på hennes blogg och det gjorde mig så glad, det gör mig glad att göra andra glada, det krävs inte mycket, ibland räcker det med några ord. Och kan jag ge dom orden så gör jag gärna det.  Jag ser verkligen upp till henne och just nu är hon min stora inspirationskälla. Hon är helt fantastiskt duktig och verkar vara en väldigt fin och glad människa. Hennes blogg kommer jag följa dagligen i min kamp för att gå ner i vikt. Tack Anna!  


Kommentarer
Postat av: Sofia

Tjena bruden!

Jag är 19 år och gick ner 23 kilo för ett tag sedan,

jag vet hur hårt det känns att känna sig tjock.

Jag hejjar på dig!



kram sofia

2009-07-29 @ 14:23:41
URL: http://www.metrobloggen.se/hallon
Postat av: Sofia

Tack :D



Drick mycket vatten och promenera är mitt bästa tips jag promenerade ungefär 1,5 timme om dagen ibland mer! Jag gick ner med cambrigdekuren vilket betyder pulversoppor 3 grr om dagen i 3 månader (tog det för mig, gick ner 2 kilo i veckan) jag gick ner från 88kg till min vikt nu på 65 kilo.Ska köra den 3 veckor till från och med imorgon ska ner till 60 :).

Hur mycket väger du?

Jah håller tummarna för dig :)



kram!

2009-07-29 @ 14:42:28
URL: http://www.metrobloggen.se/hallon
Postat av: Skönhetsbloggen!

DU kommer klara det! =D



Heja, heja!

2009-07-29 @ 15:08:15
URL: http://strawberriness.blogg.se/
Postat av: Viktor

Jennie, måste bara säga att jag alltid varit grymt impad av hur stark du är. Och shit vad du skriver skickligt :)

2009-07-29 @ 15:12:35
Postat av: Sofia

okej, nej ja ville inte heller skriva min vikt i början :P

2009-07-29 @ 15:19:38
URL: http://www.metrobloggen.se/hallon
Postat av: Elin

Hej :) Vad stark du är som tagit tag i övervikten. precis som du så har jag mer eller mindre alltid varit lite överviktig. När jag var liten var jag väl mer mullig, smal på gymnasiet, men sen har det varit stort. Kolla in på min blogg om duhar lust, jag kämpar med att förlora 40 kg.... så vi har nog lite gemensamt, kämpa på, ge inte upp! vi får inspirera varandra :) kram

2009-07-29 @ 15:25:16
URL: http://www.metrobloggen.se/kvisten
Postat av: Cissi

Du är så himla stark Jennie! Jag blir så faschinerad jämt av hur otroligt stark du är. Men fäst dig inte alltför mycket vid vikten, även om det är lätt att göra det, för du är så otroligt fin precis som du är. Och håll dig till att fortfarande äta "normalt" men att tänka sig för som du gör nu, än att ge dig på någon av alla dessa dieter. Visst, du går ner i vikt av dem, men det svåra är sedan att lyckas hålla den vikten man fått när man sedan ska börja äta lite mer normalt igen. Då är det bättre att göra som du, äta vanligt fast tänka sig för lite extra. Om du vill kan vi gå ut och ta promenader ihop ibland, jag älskar att gå ut och gå och hade bara varit trevligt att gå med dig och lära känna dig bättre :)

2009-07-29 @ 16:00:57
URL: http://smileatlife.blogg.se/
Postat av: Hälsogudinnan - din inspiration till ett hälsosamt liv!

Hej! Om du gillar min blogg, så kommentera i mitt senaste inlägg! Försöker få så många kommentarer som möjlig i ett inlägg! Kram Hälsogudinnan



Hälsogudinnan - din inspiration inom hälsa, välmående, nyttig kost, träning och skönhet!

2009-07-29 @ 17:42:08
URL: http://halsogudinnan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej, ville bara säga lycka till och grattis! Det här är bara första steget :). Vet hur det är att kämpa, men det är verkligen värt varenda jobbig dag att se på sig själv och vara stolt!

2009-07-29 @ 19:32:38
Postat av: Yohanna

du e så duktig Jennie!

du klarar det :)<3

2009-07-29 @ 19:43:22
URL: http://yohannasliv.blogg.se/
Postat av: caroline

Hej sötis! Väldigt fint och starkt av dig att dela med dig av detta. Jag tror på dig och du kommer att klara det! Hejar på dig :) Puss!

2009-07-29 @ 21:49:02
URL: http://ettvanligtbloggnamn.blogg.se/
Postat av: Minette

Det räcker att ta trapporna istället för rulltrappan och gådit man ska!I believe in u!



2009-07-29 @ 22:04:39
URL: http://lifespotting.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hejsan! Tittar in för att tipsa om att jag just dragit igång en ny tävling inne på bloggen.

Kanske vill just du delta?



Läs mer : http://viljasvarld.blogg.se/2009/july/vinn-vita-orhangen.html

2009-07-29 @ 23:04:43
URL: http://viljasvarld.blogg.se/
Postat av: I våran lilla vrå

välkommen med i "viktkämpar"-gänget.. Önskar dig lycka till på din resa och de e klart du kommer lyckas!!!



Jag är 21 och har inte alltid varit överviktig. Men allt började väll när jag va 13-15 år eller nått sånt. Började tröstäta och fick väldigt mycket övervikt. En dag blev allt FÖR mycket och jag insåg att de e nu eller aldrig som gäller. Har därför sedan Augusti förra året bantat. Eller banta, de va ju inte därför jag startade. Nej, mitt mål va att bli hälsosam och bli medveten om allt som jag stoppar i mig. Vad det innehåller, osv... De är jag idag.. Att gå ner i vikt är en bonus. Fast nu när jag uppnått mitt mål, då är nästa mål att fortsätta min nya livstil och gå ner i vikt! Nu vet du lite om mig. (ler)

pepp-kram

2009-07-30 @ 11:10:56
URL: http://cettciliasklotter.blogg.se/
Postat av: Hälsogudinnan - din inspiration till ett hälsosamt liv!

Tusen tack för din kommentar i mitt inlägg som fick 177 kommentarer :) Nu har jag uppdaterat bloggen med 3 nya inlägg: 1.Söker efter någon som vill ha hjälp med att äta nyttigt och hälsosamt, 2. Ett sminkinlägg där jag tipsar om mina absoluta sminkfavoriter. 3.En av mina hälsosamma och nyttiga frukostar!

2009-07-30 @ 12:17:12
URL: http://halsogudinnan.blogg.se/
Postat av: J A G D E S I G N A R D I N B L O G G

ååh du kommer klara det. Jag har gått ner 45 kilo och jag hade såå svårt att börja. Men när man väl gått ner dem första 5 kilona så blir man glad och vill fortsätta.. KRAM

2009-07-30 @ 17:57:21
URL: http://designbyjessica.blogg.se/
Postat av: ina-bina

Finaste, lilla du... Jag vill så gärna skriva något vettigt till dig, men allting känns bara så klyschigt och lamt...



Men du ÄR stark och du KAN klara det! jag hjälper dig gärna på vägen och kan dela med mig av lite egna tips om du vill! :)

2009-07-30 @ 20:35:16
URL: http://inabina.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Jag kommer nog att börja följa din blogg :) Jag vet hur otroooligt jobbigt det är att gå ner i vikt, har själv varit överviktig och väger nu 15 kg mindre. För mej är det jättesvårt fortfarande att hålla balansen men det gäller att inte ha några förbud. Jag gick ner i vikt förra sommaren då jag gick väldigt mycket till jobbet och sånt, åt egentligen som vanligt. Det är inte så svårt som man tror, men om du förbjuder något helt totalt slutar det med att du tänker på det heeela tiden och sen vinner suget. Men jag tror på dej, du kommer klara det :D

2009-08-01 @ 16:54:44
URL: http://kajsaji.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback