Naturgodis.

Finns det någon som kan ge mig lite fakta om naturgodis. Hur onyttigt/nyttigt är det egentligen? Och då menar jag inte nötterna utan tex kokostopparna doppade i choklad, yoghurtbollarna osv.. finns det någon som vet?

Kommentarer
Postat av: ina-bina

Allt det där yoghurt- & chokladdoppade, undvik det! Naturgodis är minst lika mycket socker i som godis. Tyvärr :/ Men däremot innehåller det ju (oftast) inte konstgjort socker och en massa konserveringsmedel, färgämnen och kemikalier. Gör eget naturgodis istället :)



OM du verkligen måste ha godis, kandera valfria nötter i liiiite råsocker och en skvätt vatten. Eller smält mörk choklad och rör ner nötter och torkade frukter. Som sagt, du vänjer dig vid den där bittra chokladsmaken (sen vill du inte ha sliskig mjölkchoklad :P)

2009-08-23 @ 22:40:46
URL: http://inabina.blogg.se/
Postat av: ina-bina

En annan sak som är ruskigt gott (och nyttigt), är ett substitut till isglass :)



Köp färskpressad juice och frys i glassformar :D

2009-08-23 @ 22:45:20
URL: http://inabina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är inte nyttigt ! Bara dyrare :) Gå inte i den fällan som många gör. Kram

2009-08-23 @ 23:10:00
URL: http://snyggjenn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Sen tycker jag man ska unna sig ngt gott 1 gång i veckan om man inte klarar att undvika det helt. Och då är det lika bra att köpa det man är sugen på men kanske halvera det med vad man brukar äta :)

2009-08-24 @ 00:02:22
URL: http://snyggjenn.blogg.se/
Postat av: borninjune

Ur energisynpunkt skiljer sig naturgodis knappt fran vanligt lösgodis.

I naturgodiset som är frukt finns redan socker - fruktos. Sedan tillsätts glykos - socker.



Jag tycker att man blir lite lurad av naturgodisfabrikanterna. Hela avdelningen andas hälsokost, vilket inte stämmer. T.ex. de yoghurtdoppade kaneläpplena som består av ett 20-tal ingredienser men bara en femtedel frukt. Även de chokladdoppade bananchipsen innehåller mer socker än råvaran banan.



Kokostoppar doppade i choklad, varför skulle det vara nyttigare/kalorifattigare än t.ex. Bounty? Även yoghurtbollarna innehaller en massa tillsatt socker.



Riktigt naturgodis är för mig obehandlade frukter. Gör en fruktsallad, eller varför inte en smoothie pa frysta (osockrade!!!) bär och en lättyoghurt.

2009-08-25 @ 22:55:31
URL: http://borninjune.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback