Mobilblogg: kalas

Har haft det jättetrevligt på kalaset idag. Min köttgryta gick hem hos alla gäster. Efterrätten satt fint också. Så jag hoppas alla var nöjda och belåtna. klippt har jag blivit också av sötaste Sanja (min kusins tjej) känns jätteskönt att få topparna avklippta. Nu ska jag mysa framför tvn med Kim och en godispåse! 

Mobilblogg: Härlig Lördag

Ja det blir en del bloggning via mobilen eftersom jag ändå kollar runt med den på olika hemsidor. känns lite onödigt att starta datorn då. (nackdelen är att jag inte kommit på hur man gör mellanrum mellan raderna (delar in i stycken)  men det får ni leva med) Idag är vi iallafall bjuda på middag och vin hemma hos kims föräldrar. Det tror jag blir jättetrevligt. Vi ska sova över också men beger oss hem tidigt imorgon på morgonen eftersom vi ska ha kalas. Det är mycket att förbereda. Ja det var väl allt jag hade att säga, nu vet ni liksom läget ;) haha! dags att göra sig iordning. Ha en trevlig dag! 

Mobilblogg: Röja och städa

Ja rubriken antyder precis vad jag har sysslat med idag och kommer att syssla med de kommande dagarna. Det vankas ju kalas i helgen. Idag var det iallafall mitt rum som fick sig en rejäl omgång. Har packat ner en massa saker i kartonger, dammat, dammsugit, putsat fönster och bäddat rent i sängen. Det är så rent och fint här inne nu och det luktar så gott. Känns underbart! Imorgon är det bara att fortsätta röja i resten av huset. Men det är imorgon det, nu ska jag ta mig välbehövlig vila framför tv:n. 

Måndag

Ja nu börjar kvällen tillta denna Måndag. Dagen har gått rätt fort tycker jag och det känns som jag inte har gjort någon nytta alls. Jag har iof gått en härlig promenad idag vilket jag gjort varje i några dagar nu. Jag älskar att promenera (i min takt) när det är höst. Det blir som ett lugn för mig. Jag har även tvättat lite och lagat mat såklart, men det är ju vardagssysslor.

Måste ta tag i storstädning av huset nu i veckan också för det hinner jag inte i helgen. Vi ska nämligen ha kalas i helgen för min bror som fyller 21 på Torsdag. På Lördag är jag upptagen då vi eventuellt är bjudna på middag hos Kims föräldrar och så kanske jag ska klippa mig också om det inte blir på Söndag efter kalaset. Vi får se.

Ska åka och handla med pappa och min bror så fort han kommer hem från gymmet så det är väl dag att göra sig iordning lite.

Trevlig kväll!

Tävling - Kapselmaskin

Jag följer den härliga inredningsbloggen Dahlarna och där hittade jag en helt grym tävling som jag bara måste delta i. Jag har så länge pratat om att jag vill ha en espressomaskin så denna chansen får jag bara inte missa! Det man kan vinna är nämligen en Tassimo, en kapselmaskin helt i min smak.


Om ni också vill ha chansen att vinna denna goding så tävlar ni HÄR



Mobilblogg: En bra Lördag!

Idag kommer bli en bra dag, det känner jag på mig. Om en stund ska jag åka och fixa lite. Ska köpa en ny foundation, gå på systemet och ta ut lite pengar. Ikväll är det födelsedagsfest hemma hos min vän Carro som har fyllt 22 år. Det ser jag verkligen fram emot. Nu är det dags att sätta igång med grejer som ska göras!  

Mobilblogg: Bakning

Jag har stått hela förmiddagen och bakat här hemma. Lussebullar och kanelbullar har jag lyckats göra. Det tar sin lilla tid men det är det värt. Goda blev dom också kan jag meddela. mums! nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sedan ge mig ut på en promenad innan det är dag att börja med middagen.                                      

Nya stövlar

Jag kom på att jag har glömt visa er skorna jag köpte i Lördags. Jag orkade faktiskt inte fota så jag tog bilderna från skopunktens hemsida.





Den första är en helt vanlig stövel. Kostar 349 kr
Den andra är en varmfodrad stövel som kostar 299 kr.
Men eftersom skopunkten har det grymma sytemet "ta 3 betala för 2" och "ta 2 och få 50% på det billigaste paret" Så fick jag ju den andra skon för 149 kr. Är jättenöjd!

Tips: Schampoo och balsam

Jag är en person som jämt byter schampoon och sånt till håret, just för att testa nått nytt. Och nu har jag hittat två godingar till håret som jag älskar för tillfället. Nämligen nya Dove Intense Repair!

Såhär beskrivs produkterna:
Doves avancerade teknologi för vård av skador och reparation; FIBER ACTIVES tränger djupt ner i håret för att återuppbygga från insidan. MICRO MOISTURE SERUM ger näring och hjälper till att reparera hårytan från rot till topp utan att tynga ner det.

Såhär tycker jag:
Det finns nog inget jag inte gillar med detta schampoo och balsam. De doftar otroligt gott och fräscht och löddrar hur mycket som helst (vilket jag tycker är väldigt viktigt) alltså är dom rätt dryga eftersom man inte behöver använda så mycket. Jag upplever också att håret blir jättemjukt och glansfullt och behåller sin späns. Tummen upp alltså!


 

Än sålänge har jag alltså bara testat schampoot och balsamet men det kommer inte dröja länge innan jag köper hem och testar de andra produkterna i serien också. Resterande produkter är Dove Repair Therapy Overnight Crème, Dove Repair Therapy 1 min. Intensivkur och Dove Repair Therapy Regenerating Mask.



Regnig dag

Sitter och kollar ut genom fönstret. Därute piskar regnet mot rutan och det blåser rejält. Det är inte en sån här höst jag vill ha. Jag vill att det ska vara sådär småkallt, strålande sol och gul/röda löv överallt. Men sånt väder har vi ju faktiskt haft det senaste dagarna så det kanske kommer tillbaka,vi får hoppas det iallafall. Det har precis varit en jättetrevlig kille här och fixat våran torktummlare. Det känns skönt! även om vi aldrig använder den mer än i nödfall så är det ändå bra att den fungerar. så snart ska jag gå och tvätta litegrann och sen är det dags att börja med maten. Apropå mat. Det var någon som ville ha recept på kakan jag bakade häromdagen och självklart ska jag lägga ut det eftersom intresset finns. Men det får bli när jag sitter vid min dator, just nu bloggar jag ifrån mobilen. Nu är det dags att göra lite nytta. 

Tv-nördar

Ojoj, ligger här i min säng och är riktigt seg. Jag ocu kim har kollat på webbtv i ca tre timmar nu. Vi har sett program som vi har missat i veckan så nu är vi ikapp. klockan elva ska vi se paradise hotell avsnitten på tv6 som vi också har missat. Det kommer bli en sen kväll. Haha! Det är lite tragiskt att våra kvällar ofta ser ut såhär på helgerna, men så blir det ju när vi inte kan se det tillsammans i veckan. Men samtidigt är det himla mysigt att ligga och gosa i varandras armar framför ett bra program. :) Nu ska jag återgå till liggläge, har inget mer att skriva. Hehe

Ni missuppfattade mig väl inte?

Va konstigt det känns efter att jag skrev det förra inlägget. På nåt sätt vill jag radera det för att allt inte ska missuppfattas men samtidigt måste jag få ur mig det jag känner.
När jag läste igenom det själv uppfattade jag mig själv som nån slags "bitterfitta" som inte bryr sig om nån annan än sig själv. Men så är ju inte fallet, och det hoppas jag alla vet. Jag hoppas nånstans att jag nådde ut med det jag skrev på rätt sätt, så att alla förstår.

Nog om det, fortsätter jag skriva kommer ingen orka läsa, så jag slutar här.

Livet är inte alltid lätt...

Tänkte jag skulle skriva lite men just nu står det helt still i huvudet, kommer inte på nåt alls som jag kan dela med mig av.

Fredag är det idag iallafall och det betyder att det blir myskväll såklart. Pappa har lovat att vi ska åka och handla sen så då får man passa på att köpa lite gott.

Vi ska även massa min systers hund till imorgon så henne ska vi hämta sen, det ska bli roligt.
Vi bestämde att vi inte ska passa hunden hela helgen eftersom man blir så bunden då att vara hemma. Man vet ju aldrig om man får ett ryck och vill hitta på nåt. Jag och kim har bestämt att vi ska försöka ägna mer tid åt varandra nu härdanefter och inte "ställa upp för mycket för andra" hmm, det där lät konstigt, inte riktigt så jag menar. Men det kan lätt bli lite mycket ibland. Det känns liksom som man är alldeles för snäll ibland och då glömmer vi av oss själva. På senaste tiden har vi ägnat många helger åt att hjälpa andra med olika saker så vi inte haft tid för oss, och det har märkts. Det tär faktiskt. Vi har bara helgerna i princip som vi kan umgås på och då vill vi hitta på saker tillsammans, spontana saker men även bara vara hemma. Även om man säger att man inte har nåt "bokat" så betyder det inte att man kan ställa upp på allt. Då kanske man vill ha en hemmadag och bara ta det lugnt liksom. Nu babblar jag mycket känner jag, vet inte om jag har förklarat det jag menar så att man förstår men det är såhär vi känner iallfall.

Nu är det absolut inte meningen att någon ska ta åt sig av detta och bli rädda att fråga oss. Vill ni ha hjälp med nåt så fråga gärna, men ta också att ni kan få ett nej och det nejet säger vi absolut inte för att vara taskiga utan för det jag just nu har försökt förklara, Vi vill ha tid för oss. (eftersom vi bara har helgerna tillsammans i princip) Sen är det inte alltid så att vi kommer säga nej heller såklart. Men ja, fan, allt blev rörigt nu men men..


Det ska iallfall bli kul att passa lilla Kiara. Kim har längtat mycket efter henne. Dom två kommer så bra överens och verkligen älskar varandra. Hehe! Får hoppas det blir soligt och fint väder så vi kan gå på promenad också.


Nu blev det en hel del skrivet ändå, så det kan bli. Haha! men nu ska jag greja lite i mitt rum innan det är dags att börja med maten.


Torsdag

Gud va smidigt det är att kunna gå in på nätet och blogga från mobilen. Den har man ju jämt med sig vart man än är men en dator sitter man ju inte vid jämt.  just nu ligger jag iaf i sängen och slappar, jag har putsat lite fönster idag och städat i tvättstugan. ska strax börja med maten, det får bli nåt lätt idag. Sen ikväll blir det bara massa mys med min älskling. 

mums!

sitter just nu och avnjuter denna goda kaka, en sockerkaka med chockladcreme på. Den är så god! Kommer göra om den många gånger om kan jag säga.   (synd att den inte ser lika god ut som den är på bild. Men bilden är ju trots allt tagen med mobil. Haha!)  

testing testing

detta injägget kan ni ignorera, jag testar bara om det går att blogga med den nya mobilen och det verkar ju funka iallafall :) 

Ny mobil

Jag är nu en stolt ägare till Nokia E5!! :D



Nu är jag blond igen!

2 timmar tog det hos frisören. När jag kom dit började vi genast sätta igång med en toning, men fick snabbt skölja ur den då det gråa i håret bara blev värre. Mitt hår suger alltså inte till sig "varma nyanser" som vanligtvis hade fått bort det gråa. Det kalla har övertaget om mitt hår man säger så. Jag kan säga att jag satt och skaka i stolen, så nervös var jag, inget ville ju funka! Efter ca 4-5 olika toningsförsök lyckades vi hitta en nyans som mitt hår "tog emot" dock hade jag mycket lila toner kvar i håret så vi bestämmde att vi skulle lägga lite blonda slingor.
Resultatet blev toppen! Nu är jag blond precis som jag vill vara. Men inte sådär "platina" blond utan det ser mer naturligt ut. Jag är kanonnöjd!

Jag trodde faktiskt inte mitt hår skulle vara så svårt att färga om. Men antagligen hade pigmenten i den färgen jag färgade med hemma satt sig så hårt. Det var ju trots allt igår jag färgade det och då sitter ju mycket kvar dagen efter. Kände mig som världens besvärligaste kund men min frisör är underbar och så lugn och cool så hon tog det hela med ett leende. Sånt gillas! :)

Nu ska jag ställa mig och laga mat till hungriga karlar som snart är på hemgång!

Missfärgning

En lång tid har jag haft i tanken att jag vill göra nån förändring med mitt hår, ingen stor förändring men ändå nåt. Jag ville bli av med mitt "platina" blonda hår som kändes så onaturligt. Igår verkställdes idén och det blev katastrof. Jag vet inte vad som hände, men nu är mitt hår iallafall blont med toner av grått/silver och lila i. Inte så snyggt direkt. Därför ringde jag illa kvickt till frisören och fick en tid idag klockan 10:45. Tack gode gud!


Detta var färgen jag använde till håret. Det var precis den naturligt blonda färgen jag eftersträvade. Men håret blev alltså mer grått/lila. Kan ni fatta? förstår inte alls... Men nu är det bara att hålla tummarna att frisören kan göra något fint utav det hela.

Hotell och Spahelgen.

Våra två dagar på Sankt Jörgen Park Resort var så underbara! Vilket lugn och vilken avslappning. Vi kunde inte haft det bättre och vi båda sa att det var någonting vi gärna gör om i framtiden. Fantastiskt!



Sängen inne på vårt hotellrum.


Tv:n.


Toaletten och Duschen på rummet.


Jag och Kim redo att gå ner till spaanläggningen.


Omklädningsrummet.


Fotbad.


En Oas man går runt i. Kallt på ena sidan varmt på andra.


Bastu.


Duschar. Den vita duschen har Tropisktregn (Varmt) och Icerain (varmt)


En varm pool.


Stora Poolen.


Eldrummet (Avslappningsrum)


Kim njuter i den varma utepoolen.


Jag och Kim redo att äta 3 rätters middag på 4 stjärnig resturang.


Utsikt över baren där vi även drack våran välkomstdrink innan maten.


Glashissen.


Våran utsikt från hotellrummet.


Morgonen började med mys och lite gott att smaska på.


Frukostbuffe! (Detta är bara första omgången mat. Sedan hämtade vi fruktfat, rostbiff och annat gott)




Detta var lite bilder iallafall. Efter frukosten tillbringade vi flera timmar i spaanläggningen innan det var dags att checka ut vid 15-tiden.


Längtar tillbaka!!








Grattis älskade änglamamma.


Idag skulle du fyllt 53 år.
I våra hjärtan firar vi dig.
Du är förevigt älskad och saknad.
Jag älskar dig mamma, Grattis på födelsedagen






Nu bär det iväg!

Nu har vi gjort oss iordning, packat det sista och ska snart ge oss iväg. Tänk va underbart det ska bli! Bo på hotell och gå på spa med den personen man älskar mest i hela världen. Åh!
Vi ska verkligen ta vara på dom här två dagarna och ta hand om varandra på bästa sätt. Jag känner på mig att detta kommer bli ett minne för livet.

Kommer hem imorgon eftermiddag och då har jag förhoppningsvis tagit en massa kort och fått en underbar upplevelse som jag ska dela med mig av till er.

Trevlig helg!



Firandet av våran 5 årsdag igår.

Våran 5 årsdag igår firades som sagt på hemmaplan. Vi hade först tänkt laga 3 rättersmiddag men vi beslutade att det räckte med 2 rätters. (vi får ju 3 rättermiddag imorgon på hotellet ändå)

Det som vi åt igår var iallafall skinkstek, ungsrostad potatis och smörslungade kokta rotgrönsaker. Samt en suuuupergod sås gjord på skyn från köttet.



Jag hade inte tänkt fota maten först men kom på i sista sekund att det kunde vara lite roligt att ha på kort därför är maten på tallriken inte sådär fint upplagd. Haha!


Ruskigt gott var det iallafall och när jag hade slukat det var jag så mätt så jag inte alls visste om jag skulle orka efterrätten...




Efterätten bestod iallafall av en Choklad och madelkaka samt chokladpannacotta.




Jag orkade i princip äta halva kakan och typ 3 skedar av pannacottan, så mätt var jag. Resten fick min bror äta upp. Hehe



Resten av kvällen spenderade vi i sängen med massa mys och så tittade vi på Robinson såklart. Tänk att man kan älska en person så mycket som jag älskar honom. Det är inte klokt!




5 års kärlek! ♥  (Bilden är inte tagen igår)

Planerar inför den stora dagen imorgon.

Sitter här och letar på nätet, antecknar och tänker så det knakar. Imorgon är nämligen en väldigt speciell dag. Jag och min pojkvän firar hela 5 år! Det är inte klokt vad tiden går alltså.. Nåväl firas ska det och vi valde att göra det hemma faktiskt. Dels för att Kim jobbar hela dagen och kommer hem sent. Sen ska han upp klockan 5 dagen efter för att jobba igen så då är det skönt att få vara på hemmaplan. Vi har bestämt att laga en massa gott att äta och bara mysa och rå om varandra. Det är just det jag sitter och letar efter. Goda recept! Men jag tror nog att jag har hittat det jag söker nu efter mycket om och men. Det blir en supergod favorit i repris men med ett extra tillbehör till dessert, samt lite annat gott till varmrätt. Det ska bli så mysigt och så gott!!

Presenter kommer vi inte ge till varandra imorgon utan vår stora present till varandra blir hotell och spa på Sankt Jörgen park resort i helgen. Ingen av oss har varken varit på spa eller bott på hotell innan så det ska bli riktigt spännande. Ska försöka ta en hel del bilder så vi får dokumenterat våran upplevelse.

Nu ska jag kolla klart på Bonde söker fru innan det är dags att sova.

Tävling - Valfri Jacka

Dags att tävla igen. Detta kan nog vara många tjejers drömtävling, även min. Att få vinna en jacka värd flera tusen. Tänk om man hade sån tur!

Men jag tänker faktiskt lägga mitt ego åt sidan och försöka vinna en jacka åt min pojkvän. Han är verkligen värd det. Stackran som går och fryser varje morgon när han ska till jobbet. Eftersom vi firar 5 år tillsammans om två dagar hade det också varit ett perfekt tillfälle att få ge honom något han så gärna vill ha. Världens bästa överraskning!
Jag vet hur fruktansvärt glad han hade blivit så nu ska jag hålla mina tummar så hårt jag kan för hans skull <3



Jackan kommer ifrån Elvine och tävlingen hittar du självklart hos världens sötaste tjej!


!!!!!!!

Det var droppen!   Fyfan för dig!


Söndagsmys.

Middagen som vi var bjudna på idag blev tyvärr inställd, men det har sina skäl. Jag förstår mycket väl att det blev så jag och har tänkt på alla berörda hela dagen. Speciellt på världens goaste Cissi. <3
Men det kommer fler dagar. Vi har ju hela livet på oss att äta middag och umgås. Bara att boka en ny dag :)

Idag har jag iallfall umgåtts med min prins, vi har kollat på film och städat rummet. Nu kollar vi på Lillefot eller Landet för längesedan kanske filmen heter. Den är bara för söt! Gjorde en liten paus så kim kunde åka och hämta pizza och då passar jag på att blogga lite.
Kvällen kommer att fortsätta spenderas i sängen framför filmen. Vad jag fattar det som är det en hel del filmer som kommer ta tid att se. Bara första filmen var ju en timma. Men det är ju bara mysigt!

Nu hade jag nog inget mer att skriva faktiskt. Haha! Ska duka fram lite bestick och så innan det är dags att äta.




Lördag

Idag har vi inte alls lika fint väder som vi haft de senaste dagarna. Idag är det kallt, grått och blåsigt. Får hoppas solen vill komma fram och lysa för oss snart igen.

Det blev aldrig att vi åkte och handlade igår, pappa var trött så han orkade inte. Istället fick jag och Kim ta det som fanns hemma men det var inte fy skam det heller. Vi åt hallon och björnbärspaj, godis och popcorn framför Idol. Våra favoriter gick vidare som tur är. Efter det somnade vi gott båda två och vaknade rätt tidigt idag. Vi hade våran mysmorgon som vi alltid har på helgerna. Kollade på film och bara mös! Toy story 3 såg vi faktiskt, den var riktigt bra.
Efter det åkte vi en sväng till Media Markt för att kolla på mobiler. Vi hittade inte den Kim var sugen på att köpa så vi ska se om den kommer in på nätet så man kan beställa den därifrån istället.

Ikväll ska jag laga en rätt som är en favorit på helgerna. Fläskytterfile, pommes, rotgrönsaker och beasås. Åh va gott det ska bli! Min mage längtar redan.
Apropå mat! imorgon ska vi hem till min storebror och hans Cissi på middag. Ska bli så mysigt och så trevligt att få äta lite av cissis mat som jag har hört ska vara så god. Ska bli riktigt spännande att se vad det bjuds på.

Nu måste jag tända lite ljus och värma mig under täcket, det är svinkallt!

Äntligen Fredag

Snart är Fredagskvällen här, eller den kanske redan har börjat för det är ju inte eftermiddag längre.
Fredagskväll innebär Fredagsmys här hemma. Tror faktiskt vi ska slå till med riktigt mycket mys idag också. Vi ska äta massa gott och kolla på Idol och kanske eventuellt nån film innan jag och Kim somnar i varandras armar.

Ska försöka få pappa att köra mig till affären om en stund så jag får köpa hem lite lyxmat. Kanske en grillad kyckling, revben, olika slags röror, potatissallad, baguetter eller kanske rent av en smörgåstårta? Ja ni hör ju själva, här ska frossas och vi ska njuta av det!

Ha en fin kväll allihopa!